Internetul cu istorie - cea mai mare arhivă de soft şi de jocuri de colecţie: 4.000 de titluri într-un singur loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre piesele de istorie, Apple II
Una dintre piesele de istorie, Apple II

Internetul este un mediu în care lucrurile au evoluat foarte rapid, schimbările au venit cu brutalitate şi tot ce a fost vechi a fost dat la o parte. Dar unele site-uri încearcă să creeze o istorie a internetului, iar Archive.org are acum o colecţie întreagă de software vechi, inclusiv jocuri clasice, pentru pasionaţii acestora.

Potrivit „The Next Web”, care îl citează pe Jason Scott de la Internet Archive, site-ul deţine acum cea mai mare colecţie de software disponibil online. Această extindere a fost realizată cu ajutorul unor parteneriate cu alte arhive de acest fel, cum ar fi Shareware CD Archive, TOSEC şi alte resurse, de exemplu, inclusiv pentru cei care au avut computere Apple II.

Arhiva nu arată foarte bine momentan, deoarece nu este foarte bine organizată. Tot ce înseamnă software pentru Apple I, de exemplu, este pus la un loc, dar nu este catalogat, aşadar cei pasionaţi trebuie să petreacă un pic de timp căutând în documentele de pe site.

Noi vă recomandăm să vă duceţi în zona cea mai atractivă şi mai sexy a acestei arhive. Internet Archive a reuşit să strângă peste 4.000 de jocuri de colecţie. Majoritatea nu vor funcţiona pe calculatoarele şi sistemele de operare noi, dar site-ul are şi un tutorial prin care vă ajută să le rulaţi.

De asemenea, pentru a vă bucura cu adevărat de arhivă, duceţi-vă şi pe blogul lui Jason Scott. Acolo veţi avea link-uri inclusiv către reviste cum este Computer Magazines, care are 10.000 de numere. Mai multe detalii vă dă chiar Jason Scott.

Pentru pasionaţii Apple, recomandăm acest link către Apple II. La History veţi găsi o mulţime de informaţii care s-ar putea să vă afecteze productivitatea şi să vă facă să pierdeţi câteva ore bune.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite