Instagram trece de graniţele Android şi iPhone şi ajunge în online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilizatorii pot accesa Instagram prin browser. FOTO Adevărul
Utilizatorii pot accesa Instagram prin browser. FOTO Adevărul

Instagram intră în rândul celorlalte reţele sociale şi înlesneşte accesul la contul personal prin intermediul site-ului oficial. De acum, utilizatorii îşi pot urmări fluxul de ştiri sau edita informaţiile personale direct pe web.

Instagram are aproximativ 90 de milioane de utilizatori activi lunar, dar toată interacţiunea se realiza prin intermediul aplicaţiei mobile. Acum, compania schimbă această strategie şi permite accesul la news feed şi profilul personal prin intermediul site-ului, se arată pe blogul reţelei sociale. Reţeaua socială poate fi accesată la instagram.com.

După cum spune Kevin Systrom, fondatorul Instagram, orientarea doar pe dispozitive mobile a venit din esenţa reţelei: fotografii on-the-go, adică fără necesitatea la vreun moment dat de a accesa o versiune web. Aspectul online se aseamănă, în materie de aşezare a paginii personale, cu cel al Timeline Facebook, cu menţiunea că fotografia cover este realizată din pozele publicate de utilizator şi care sunt schimbate în mod constant.

Afişarea unei fotografii în flux

instagram vizualizare poza foto adevarul

Mai sus se poate observa modul în care apar fotografiile celor pe care îi urmăreşti pe Instagram. Jos, în colţul din dreapta, există un meniu de unde poţi raporta poza sau te poţi duce s-o vizualizezi pe propria pagină. Există posibilitatea de a comenta la fotografii sau de a le marca drept favorite. La fel ca prin aplicaţie, numai că prin intermediul site-ului. 

Site-ul Instagram foloseşte responsive design, astfel că orice browser este potrivit pentru afişare, atât pe dispozitiv mobil, cât şi pe PC. Nu există însă posibilitatea de a încărca fotografii, dar întrucâtva este de înţeles şi a menţionat şi Systrom de ce. „Nu oferim posibilitatea de a încărca poze prin site, deoarece filosofia Instagram se rezumă la a realiza poze la momentul potrivit, în lumea reală, în timp real. Pe de altă parte, Instagram pe web este orientată spre a înlesni navigatul şi de a-l face atât plăcut, cât şi simplu.“

Facebook deţine Instagram, reţea cumpărată cu peste 700 de milioane de dolari (doar 300 de milioane au fost bani lichizi), iar fluxurile similare nu sunt o coincidenţă. Este o raliere a dispunerii Instagram în raport cu compania mamă. Aplicaţia este disponibilă pentru Android (în Play Store) şi pentru iOS (în App Store).

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite