Iniţiatorii GovITHub anunţă prima întrecere pentru proiecte digitale dedicate sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telemedicina va fi una dintre ramurile importante ale sănătăţii în următorii ani. FOTO Adevărul
Telemedicina va fi una dintre ramurile importante ale sănătăţii în următorii ani. FOTO Adevărul

Smart Everything Everywhere (SEE) este o organizaţie fondată de iniţiatorii GovITHub, care acum pregăteşte în România primul hackathon dedicat sănătăţii şi dezvoltării de proiecte în această direcţie.

Hacking Health“ va reuni profesionişti şi mentori din domeniul sănătăţii, dezvoltatori şi arhitecţi de software, studenţi, tineri antreprenori din domeniul IT, precum şi experţi din industria şi managementul serviciilor medicale. Scopul e generarea de idei inovatoare şi soluţii practice de software şi tehnologie cu impact pozitiv şi imediat asupra stării de sănătate a pacienţilor din România şi cu un efect pozitiv sistemic.

Evenimentul se va desfăşura pe 28 şi 29 octombrie. Participanţi din toată ţara vor lucra împreună pentru a crea platforme digitale şi educative care să faciliteze accesul la servicii medicale, tratamente şi soluţii inovatoare.

Iniţiativa „Hacking Health“ a apărut în contextul în care România este unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este în continuă creştere. La nivel naţional, 87% din români au  un smartphone şi admit că principalele beneficii oferite sunt mobilitatea şi accesibilitatea informaţiilor. Cu toate acestea, România ocupă ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte procesul de digitalizare a economiei, în ciuda recomandărilor venite din partea instituţiilor internaţionale acreditate, atât din zona medicală, cât şi cea economică.

La finalul Health Hackathon participanţii vor prezenta mai multe prototipuri create să răspundă unor nevoi specifice ale sistemului de sănătate. Vor fi alese trei echipe câştigătoare care vor primi sprijin financiar important din partea companiei Johnson&Johnson România pentru a-şi dezvolta soluţiile şi aplicaţiile inovatoare pe parcursul următoarelor luni.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite