ING Tech pregăteşte deschiderea unui birou IT la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa IT. FOTO Shutterstock
Echipa IT. FOTO Shutterstock

Centrul de dezvoltare software al grupului ING se pregăteşte să intre pe piaţa de IT din nord-vestul ţării, urmând ca în perioada următoare să deschidă al doilea birou al companiei, în centrul oraşului Cluj-Napoca.

Implicat în dezvoltarea ariilor strategice ale grupului ING precum core banking, canale digitale, produse bancare şi managementul datelor, centrul de tehnologie dezvoltă în prezent peste 120 de servicii către 24 de entităţi ING şi a ajuns la 1300 angajaţi în acest an. 

Compania îşi urmează planurile de dezvoltare a portofoliului de servicii, continuând angajările atât în Bucureşti, cât şi în alte regiuni ale ţării, unde oferă contracte de muncă de la distanţă.

Extinderea companiei cu un nou birou în Cluj urmăreşte atât planul de dezvoltare a companiei pe termen lung, cât şi nevoia de adaptare la modul de lucru hibrid pentru colegii din toată ţara. Noul birou din Cluj va funcţiona ca un centru al regiunii Nord-Vest şi va fi un punct de conexiune cu comunitatea IT din această zonă a ţării. 

Pentru moment, compania intenţionează să angajeze un grup restrâns de specialişti cu experienţă, care sa pună bazele biroului din Cluj-Napoca, urmând ca în perioada următoare să se formeze echipe ce vor contribui la dezvoltarea de proiecte globale în zone precum managementul datelor sau canale şi platforme digitale.

Anul acesta, echipele din ING Tech au lucrat la dezvoltarea unei soluţii pentru companiile mici şi mijlocii, care va permite clienţilor din acest segment deschiderea unui cont 100% digital. Soluţia este în curs de dezvoltare pentru ţări precum Olanda, Belgia şi Luxemburg, urmând să fie extinsă în următorii ani la nivel global.

Centrul lucrează şi la dezvoltarea unui serviciu care anticipează constant nevoile curente şi viitoare ale clienţilor ING şi adaptează următorii paşi ai clientului în relaţia cu banca, folosindu-se şi de inteligenţa artificială. Acest serviciu va fi lansat în primă fază în Italia, urmând ca anul viitor să fie lansat în România şi Filipine.

În zona de web şi mobile, ING Tech contribuie în prezent la dezvoltarea aplicaţiilor de internet banking pentru Olanda, Belgia şi Luxemburg, urmând ca în următorii doi ani să continue cu dezvoltarea de aplicaţii de internet banking pentru alte ţări din ING.

La începutul anului viitor, sau imediat ce situaţia pandemică va permite, compania plănuieşte să formalizeze mutarea în noul sediu din Bucureşti – acum în curs de amenajare – şi să inaugureze biroul din Cluj. Ambele sedii vor funcţiona ca centre regionale, adaptate modului de lucru hibrid.

Noul mod de lucru hibrid va fi definit împreună cu angajaţii şi va fi structurat modular, astfel încât fiecare zonă de business şi fiecare echipă să îşi poată defini gradul de prezenţă la birou şi ritualurile de lucru, în funcţie de contextul din echipă şi de situaţiile individuale ale colegilor.

ING Tech are în plan să ajungă la 1500 de angajaţi în perioada următoare. Compania a crescut constant, de la 250 de specialişti IT în 2016, până la 1300 în prezent. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite