Huawei acordă licenţă 4G pentru 30 de milioane de maşini Volkswagen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Huawei Technologies anunţă că tehnologia wireless va fi utilizată la 30 de milioane de autoturisme Volkswagen după ce compania chineză a încheiat un acord de licenţiere cu un furnizor pentru cel mai mare producător auto din lume, conform unui articol publicat de Nikkei Asia.

Huawei, cel mai mare deţinător de brevete standard esenţiale din China (SEP) pentru tehnologiile de comunicaţii 4G şi 5G, a declarat că va putea găsi clienţi pentru portofoliul său de brevete în industria auto, domeniu pe care compania s-a concentrat de când restricţiile comerciale de la Washington au întrerupt aprovizionarea cu cipuri şi componente vitale. Huawei a declarat la începutul acestui an că se aşteaptă să primească mai mult de 1 miliard de dolari sub formă de taxe de licenţiere a brevetelor de la companii globale pentru cei trei ani, până în 2021.

Compania a declarat că tranzacţia este cel mai mare acord de licenţiere din sectorul auto, dar nu a dat o valoare monetară sau numele furnizorului Volkswagen.

Volkswagen a declarat pentru Nikkei Asia că „primeşte cu bucurie faptul că o companie TIC de vârf a acordat unuia dintre furnizorii noştri o licenţă pentru brevete de comunicaţii mobile standard esenţiale. Această licenţiere în lanţul de aprovizionare este un model al modului în care cooperarea din ce în ce mai strânsă între industria mobilităţii şi industria informaţiei şi comunicaţiilor poate avea succes. "

Huawei a încheiat peste 100 de acorduri de licenţă de brevete cu companii importante din Europa, SUA, Japonia şi Coreea de Sud în ultimii 20 de ani.

Huawei colaborează deja cu producătorul chinez EV Arcfox, o unitate a producătorului auto BAIC Group, susţinut de stat, pentru a introduce vehicule electrice echipate cu tehnologia sa de conectivitate.

Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, caută noi domenii de creştere pentru a contracara eşecurile afacerii sale cu echipamente 5G provocate de presiunea SUA. Washingtonul a implementat o serie de restricţii comerciale asupra companiei, luând în considerare presupusele riscuri de securitate naţională şi a descurajat aliaţii să permită implementarea echipamentelor companiei în infrastructura lor de comunicaţii. Cota de piaţă a Huawei pentru smartphone-uri - odată una dintre afacerile sale emblematice - a scăzut, de asemenea, din cauza represiunii SUA, atingând un procent de doar 4% în primul trimestru al anului 2021, faţă de 18% în urmă cu un an.

„În comparaţie cu SUA, Europa este un punct de intrare mai facil pentru Huawei pentru a-şi putea creşte continuu prezenţa în electronica auto”, a declarat Chiu Shih-fang, un veteran analist privind lanţurile de aprovizionare cu tehnologie în cadrul Taiwan Institute for Economic Research. "Volkswagen a fost foarte agresiv în dezvoltarea vehiculelor inteligente, iar Huawei ar putea fi un partener bun cu care să colaboreze, având în vedere capacitatea puternică a companiei chineze în tehnologiile de comunicaţii wireless".

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite