Huawei a generat venituri de 642,3 miliarde de yuani în 2022

0
Publicat:

Huawei a publicat astăzi raportul anual pentru anul 2022. Compania generat venituri de 642,3 miliarde de yuani (CNY), circa 81 miliarde de euro,  și profituri nete de 35,6 miliarde de yuani, circa 4,7 miliarde de euro.

Sediul Huawei din Shenzen. FOTO Huawei
Sediul Huawei din Shenzen. FOTO Huawei

,În 2022, mediul extern dificil și factorii din afara pieței au continuat să afecteze operațiunile Huawei", a declarat Eric Xu, președintele rotativ al Huawei, la conferința de presă privind raportul anual al companiei. În mijlocul acestei furtuni, am continuat să mergem înainte, făcând tot ce ne stă în putință pentru a menține continuitatea afacerii și pentru a ne servi clienții. De asemenea, am făcut eforturi mari pentru a crește încasările - generând un flux constant de venituri pentru a ne susține nivelul și a pune bazele dezvoltării viitoare.”

La eveniment a fost prezentă și Sabrina Meng, directorul financiar al Huawei. Ea a precizat: „În ciuda presiunii substanțiale din 2022, rezultatele globale ale activității noastre au fost în conformitate cu previziunile. La sfârșitul anului 2022, rata noastră de pasivitate a fost de 58,9%, iar soldul nostru net de numerar a fost de 176,3 miliarde CNY.

În plus, soldul nostru de active totale a atins un trilion de yuani, compus în mare parte din active curente, cum ar fi numerar, investiții pe termen scurt și active de exploatare. Poziția noastră financiară rămâne solidă, cu o rezistență și flexibilitate puternice. În 2022, cheltuielile noastre totale pentru cercetare și dezvoltare au fost de 161,5 miliarde de yuani, reprezentând 25,1% din veniturile noastre totale - printre cele mai mari din istoria Huawei.”

În 2022, veniturile obținute de Huawei din afacerile cu operatorii, întreprinderile și consumatorii au fost de 284 miliarde CNY (38 miliarde Euro), 133,2 miliarde CNY (17.8 miliarde Euro) și, respectiv, 214,5 miliarde CNY( 28,7 miliarde euro).

Compania a continuat să își deschidă funcționalitățile platformei sale în portofoliul HarmonyOS, Kunpeng, Ascend și cloud, concentrându-se pe îmbunătățirea experienței dezvoltatorilor, precum și pe abilitarea și susținerea partenerilor săi pe toate fronturile.

În prezent, Huawei colaborează cu peste nouă milioane de dezvoltatori și peste 40.000 de colaboratori pentru a susține inovația bazată pe parteneriat și pentru a crea o valoare mai mare pentru clienții săi.

Toate situațiile financiare din Raportul anual 2022 au fost auditate în mod independent de KPMG, o firmă internațională de contabilitate Big Four. Raportul anual 2022 poate fi descarcat de aici.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite