Hackerii folosesc unul dintre standardele Internetului ca să spioneze NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Flash este un standard încă popular pe Internet, dar este şi unul plin de vulnerabilităţi pe care hackerii, după cum s-a văzut de curând, le pot exploata.

La începutul acestui an, hackerii din cadrul Pawn Storm s-au folosit de unele metode extrem de interesante pentru a spiona ţinte extrem de importante, precum NATO sau Casa Albă. În cadrul acestora atacuri, unele persoane primeau mail-uri ale căror titluri avea legătură cu unele dintre cele mai importante evenimente din perioada respectivă. Mail-ul conţinea foarte puţin text, iar pentru a afla mai multe informaţii, cititorul era sfătuit să urmeze un anumit link.

Atunci când făcea click pe un link, utilizatorul încărca un anumit script care trimitea atacatorilor informaţii în legătură cu sistemul de operare folosit, fusul orar, browser-ul şi plugin-uri instalate. Atunci când anumite criterii sunt îndeplinite, era afişat chiar şi un anumite mesaj care informa victima că un anumit plugin HTML5 trebuia instalat pentru a vizualiza conţinutul site-ului respectiv.

După cum era de aşteptat, add-on-ul acela nu era altceva decât Sednit (în cazul în care foloseai Windows), un program preferat de infractorii din mediul online.

Află toate detaliile despre această poveste

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite