Hackerii au spart reţeaua producătorului de cipuri AMD. Parolele slabe ale angajaţilor au facilitat atacul

0
0
hacker spionaj unsplash
FOTO: Unsplash

RansomHouse, un grup de hackeri relativ nou, pretinde c─â a reu┼čit s─â intre ├«n re┼úeaua intern─â a Advanced Micro Devices (AMD) ┼či s─â copieze o mare cantitate de date.

AMD pare a fi cea mai nouă victimă de profil înalt a hackerilor. Producătorul american de cipuri spune că investighează situaţia, după ce un grup de hackeri a anunţat că deţine în jur de 450GB de date ale companiei.

RansomHouse este un grup relativ nou pe scena infracţionalităţii cibernetice, însă, spun experţii, până acum toate atacurile pe care le-au anunţat au fost, ulterior, dovedite.

Din c├óte se pare, cei de la AMD nici nu au ┼čtiut c─â au fost vizita┼úi de hackeri, cu at├ót mai pu┼úin ce tipuri de date au ajuns ├«n posesia acestora. Compania a aflat de incident din anun┼úul public postat de hackeri, odat─â cu restul lumii.

├Än anun┼úul lor, hackerii fac efectiv de ru┼čine compania american─â pentru protec┼úia slab─â a propriei re┼úele. Ace┼čtia spun c─â, pentru o companie care se laud─â cu securitatea produselor pe care le vinde, AMD nu prea ┼čtie s─â se ocupe de propria securitate.

Conform hackerilor, atacul a fost ├«nlesnit de parolele foarte slabe ale angaja┼úilor AMD. Ace┼čtia au putut p─âtrunde ├«n re┼úea pentru c─â angaja┼úii companiei folosesc parole precum ÔÇ×password,ÔÇŁ ÔÇ×123456ÔÇŁ ┼či ÔÇ×Welcome1ÔÇŁ.

Atacul ar fi avut loc ├«n luna ianuarie, de┼či este anun┼úat abia acum. Hackerii ├«nc─â n-au ┼či-au f─âcut deocamdat─â cunoscute cerin┼úele, cel pu┼úin nu public.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite