Hacker român: Am spart un server al NASA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un hacker român susţine că a spart un server al Centrului de zbor spaţial Goddard al NASA şi a obţinut acces la date confidenţiale de la sateliţi, relatează SecurityNewsDaily.

Hackerul, care îşi spune TinKode, a scris pe Twitter marţi: "Centrul de zbor spaţial Goddard al NASA - (spart) 1 server accesat".

Citeşte şi:
Un hacker român a atacat site-ul Forţelor navale regale din Marea Britanie

Site-ul Agenţiei Spaţiale Europene a fost atacat de hackerul român Tinkode

TinKode a postat, pe blogul său, o imagine despre care susţine că este de pe un server FTP al Centrului de zbor spaţial Goddard. Aceasta prezintă fişiere ce par conectate la programul SERVIR al NASA, care foloseşte date obţinute de sateliţi pentru misiunile de asistenţă în caz de dezastru, evaluarea riscurilor de sănătate sau în cazul schimbărilor climatice şi problemelor de biodiversitate, afirmă Paul Roberts, de la compania Kaspersky Lab.

Un oficial din cadrul centrului a confirmat că a site-ul a fost spart dar susţine că acest lucru s-a întâmplat în aprilie.

"Atunci (în aprilie n.r.) au fost făcuţi paşii necesari pentru a apăra infrastructura", a spus Rob Gutro, de la biroul de presă al centrului Goddard, subliniind că "NASA nu discută detaliile securităţii informatice, dar rămâne vigilentă pentru a asigura securitatea site-urilor".

Anunţul lui TinKode intervine la o zi de la lansarea navetei Endeavour şi la o lună după ce acesta ar fi spart serverele Agenţiei Spaţiale Europene.

TinKode este cunoscut pentru atacurile sale prin care expune vulnerabilităţile unor site-uri foarte cunoscute. Unul dintre site-urile vizate de român în trecut a fost YouTube.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite