Google vrea să lanseze propria sa flotă de taxiuri conectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uber va avea concurenţă pe piaţă
Uber va avea concurenţă pe piaţă

Google pregăteşte lansarea unei reţele de taxiuri particulare, pe modelul Uber. Astfel, această zonă din piaţă va fi martorul unei lupte între giganţi.

Google vrea să lanseze un concurent pentru Uber, compania care oferă posibilitatea oricărui şofer să-şi transforme maşina în taxi. În august 2013, gigantul online a investit 258 de milioane de dolari în Uber prin divizia Google Ventures. Multă lumea vorbea atunci de posibilitatea ca Google să cumpere Uber. Cu toate acestea, după multe controverse în care au fost implicaţi, cei de la Uber ar putea avea un concurent serios.

Potrivit „Bloomberg“, Google pregăteşte lansarea unui serviciu de taximetrie prin aplicaţii, în legătură şi cu proiectul maşinilor fără şofer. Potrivit unei persoane apropiate board-ul Uber, un reprezentant Google i-a anunţat pe aceştia de această posibilitate. În acest context, Uber vrea să lanseze propriile sale maşini fără şofer.

Google şi, mai ales, preşedintele său Larry Page doresc să revoluţioneze transportul urban. Totul a început oricum cu Google Maps şi achiziţia Waze, care să schimbe modul în care şoferii interacţionează între ei şi găsesc drumurile cele mai rapide. De asemenea, maşina fără şofer mai are cinci ani şi va fi lansat public.

La Salonul Auto de la Detroit de la începutul anului, Chris Urmson, directorul programului maşinii fără şofer a oferit o perspectivă asupra planurilor Google. „Una dintre direcţiile pe care le studiem e fenomenul vehiculului împărţit între mai mulţi oameni. Tehnologia ne-ar putea permite să avem o flotă de maşini care să poată fi chemate de către oameni printr-o aplicaţie“, a spus Urmson.

O mare problemă pentru Uber, în acest context, este accesul la Google Maps. Maşinile companiei folosesc API-ul Google, iar dacă firma din Mountain View le va interzice accesul la acesta, Uber ar avea probleme, pentru că celelalte alternative, în afară de Here Maps de la Nokia sunt inferioare. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite