Google şi LG, parteneri în cursa ceasurilor inteligente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google şi LG vor intra împreună în arena ceasurilor inteligente. Smartwatch-ul creat de cele două companii urmează să fie prezentat în luna iunie a acestui an, potrivit CNet.

Analiştii estimează că piaţa accesoriilor inteligente portabile va exploda în 2014. Există deja câteva astfel de accesorii. Sony are deja două versiuni de smartwatch, Pebble a ajuns şi el la a doua versiune şi Samsung urmează să prezinte două noi modele – Gear 2 şi Gear Neo – în cadrul Mobile World Congress 2014.

Totuşi, ceasurile inteligente existente nu au reuşit să îi convingă pe utilizatorii de tehnologie. Cu ajutorul Google, acest lucru s-ar putea schimba.

Potrivit unei surse citate de CNet, Google urmează să anunţe, în luna martie, un sistem de operare dezvoltat special pentru smartwatch-uri după care, în luna iunie, în cadrul conferinţei I/O, să prezinte un ceas inteligent.

Google va aborda acest dispozitiv ca în cazul telefoanelor şi tabletelor Nexus. Gigantul web se va ocupa în totalitate de partea de software, distribuire şi promovare şi o altă companie va creea hardware-ul.

Sud-coreenii de la LG – creatorii Nexus 4 şi 5 – ar putea face şi acest ceas inteligent.

Analiştii de la Juniper Research sunt de părere că piaţa accesoriilor inteligente purtabile va depăşi 19 miliarde de dolari până în 2018.

Smartwatch-ul Google se va baza pe asistentul Google Now şi va avea, probabil, multe din funcţiile ochelarilor Google Glass.

Se crede că şi cei de la Apple vor prezenta un ceas inteligent anul acesta şi numeroase alte companii deja au anunţat că urmează să lanseze dispozitive similare anul acesta.

HTC a anunţat că va lansa un ceas anul acesta şi cei de la Huawei ar putea prezenta un gadget purtabil la MWC 2014, la Barcelona.

Prin lansarea smartwatch-ului, Google va dovedi din nou că nu este numai o companie care se ocupă cu căutările pe Internet, ci o adevărată forţă în industria tehnologiei.

Deocamdată, vânzările de ceasuri inteligente nu au fost chiar impresionante. Utilizatorii se plângă că dispozitivele sunt fie prea butucănoase, fie nu îndeplinesc suficiente funcţii pentru a-şi merita banii, fie nu se asortează bine la diverse ţinute.

Dacă Google va reuşi să adreseze aceste probleme, ar putea creea un impact major pe piaţa smartphone-urilor.

Tech Adevărul vă va aduce video-uri hands on cu dispozitivul de la MWC 2014. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite