Google+ devine mai bun şi adaugă funcţia de captură foto în Hangouts

0
Publicat:
Ultima actualizare:
google plus capture

Google a adăugat o nouă funcţionalitate reţelei de socializare Google+, permiţând oamenilor să imortalizeze momentele importante din viaţa lor, prin capturi de ecran realizate în cadrul Hangouts, conferinţele video de pe platformă.

Hangouts vor avea acum o pictogramă cu o cameră foto în dreptul conversaţiilor video, pe care utilizatorii pot să o folosească pentru a captura momentele cele mai interesante ale unei conversaţii. În momentul când facem o captură, aceasta va fi salvată în cadrul unui album care va fi disponibil doar membrilor Hangout-ului în care a făcut. Este accesibil în timpul sau după conferinţă.

„Provocarea este uneori capturarea momentelor favorite, fix atunci când ele se întâmplă”, a scris inginerul Google+, Jeremy Ng, pe pagina sa personală. De asemenea, el a menţionat că funcţia Capture din Hangout este un pic diferită de alte asemenea aplicaţii.

Astfel, ceilalţi participanţi la conversaţie vor putea vedea momentul când am făcut o captură, iar apoi vor avea acces la albumul în care au fost salvate. Acest lucru a fost gândit tocmai pentru a evita momentele când se face o captură de ecran fără a fi anunţată şi fără ca noi să vrem. Problema intimităţii a fost astfel puţin rezolvată de Google+.

De asemenea, în viitor, noua funcţie ar putea fi folosită foarte bine cu Hangout-urile care vor fi pornite direct din ochelarii inteligenţi, Google Glasses. Aceştia permit conferinţe video pe Google+, iar adăugarea unei asemenea funcţii ar face mai simplă imortalizarea momentelor interesante.

Funcţia nu este încă disponibilă tuturor utilizatorilor, dar va fi lansată începând de azi, iar majoritatea oamenilor o vor primi în săptămânile următoare.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite