Google+ ascunde o tehnologie revoluţionară: identifică automat pisici şi bijuterii în poze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google+ a introdus posibilitatea de a căuta obiecte în poze
Google+ a introdus posibilitatea de a căuta obiecte în poze

Google a anunţat la conferinţa Google I/O o serie de schimbări privind Google+ care au fost destul de impresionante şi inovatoare. Una dintre schimbări a scăpat neobservată până când un utilizator al Google+ nu a observat-o.

Se pare că Google+ a integrat o tehnologie dezvoltată de Google privind recunoaşterea obiectelor. Aceasta este integrată apoi în căutările de imagini de pe reţeaua socială. Aşadar, fără să punem un hashtag sau să scriem în descriere, recunoaşte animale sau obiecte în pozele publice de pe reţelele sociale.

Tor Norbye s-a declarat încântat de această caracteristică nouă pe Google+, o reţea care este în continuă schimbare şi actualizare, deşi utilizatorii săi nu stau mai mult de 7 minute pe lună în medie. Dacă vom căuta "snake", vom găsi poze cu şerpi, dacă vom căuta "jewerly", vom descoperi poze cu bijuterii.

Vic Gundotra a menţionat cumva acest lucru în timpul prezentării de la Google I/O, atunci când povestea despre posibilitatea ca persoanele să fie etichetate automat, iar reţeaua să recunoască pozele identice şi să lase doar un singur exemplar.

   Un exemplu aplicat pe şerpi

image

Tehnologie dezvoltată la X Labs?

Poate părea o mişcare simplă, dar tehnologia din spatele recunoaşterii obiectelor simple în imagini este foarte complexă. Cel mai probabil, aceasta a fost dezvoltată la Google X Labs, după cum scriam şi în vară.

Atunci Google a făcut un experiment, folosind un computer cu 16.000 de procesoare şi a încercat să descopere concepte în poze. Calculatorul a fost pus să urmărească 10 milioane de filmuleţe selectate întâmplător pe YouTube şi a trebuit să identifice acele clipuri în care apăreau pisici. Atunci, calculatorul a trebuit să-şi definească singur conceptul de pisică, fără să fie ajutat de oameni, prin identificarea unor trăsături specifice ale acestora.

Evident, recunoaşterea în interiorul video-urilor este mult mai dificilă, deoarece totul se află în mişcare. Dar introducerea unei tehnologii asemănătoare este entuziasmantă.

Cum găseşte Google+ bijuterii

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite