OpenAi ar fi stabilit prețul pentru versiunea premium a ChatGPT

0
Publicat:

După ce a solicitat opiniile utilizatorilor săi printr-un sondaj la începutul acestei luni, OpenAI se pare că a stabilit un preț pe lună pentru versiunea premium a ChatGPT, scrie Gizmodo.

Ilustrație ChatGPT. FOTO Shutterstock
Ilustrație ChatGPT. FOTO Shutterstock

Utilizatorul LinkedIn Linas Beliūnas a postat o captură de ecran a unei interfețe care ar putea dezvălui nivelul lunar de 42 de dolari pentru plata serviciului ChatGPT. Potrivit postării, versiunea premium se numește „Plan profesional” și promite performanță chiar și atunci când ChatGPT are un volum mare de utilizatori, viteze de răspuns crescute și acces prioritar la funcții noi.

image

 "Era doar o chestiune de timp, deoarece, potrivit estimărilor, OpenAI ar putea cheltui peste 100.000 de dolari în fiecare zi doar pentru a face să funcționeze chatbotul de inteligență artificială. Asta înseamnă mai mult de 3 milioane de dolari în fiecare lună", a scris Beliūnas. "Acum, deși pentru unii 42 de dolari/lună ar putea părea scump, este de fapt o afacere. Mai ales dacă luați în considerare toată valoarea pe care o oferă.

Nici Beliūnas, nici OpenAI nu au răspuns solicitării Gizmodo de a comenta/confirma sursa acestei imagini sau tariful lunar pentru ChatGPT.

OpenAI a manifestat anterior interes pentru o versiune plătită a chatbot-ului, după cum o demonstrează sondajul și lista de așteptare trimise utilizatorilor săi la începutul acestei luni. Compania a distribuit sondajul către utilizatorii de pe serverul său Discord, declarând că "Începem să ne gândim la cum să monetizăm ChatGPT (gândire timpurie, nimic oficial de împărtășit încă)", citat de The Verge.

Sondajul a pus întrebări precum:

- La ce preț (pe lună) considerați că ChatGPT ar avea un preț atât de mic încât ați simți că calitatea nu poate fi foarte bună?

- La ce preț (pe lună) ați considera că ChatGPT începe să fie scump, astfel încât nu este exclus, dar ar trebui să vă gândiți dacă să îl cumpărați?

- La ce preț (pe lună) considerați că ChatGPT este un chilipir - o achiziție foarte bună pentru banii de care dispuneți?

A fost într-adevăr doar o chestiune de timp până când OpenAI a început să încaseze bani pe ChatGPT, un serviciu complet gratuit, care a fost luat cu asalt de la înființarea sa la sfârșitul anului trecut.

Am putut vedea versatilitatea instrumentului, care a păcălit recenzori științifici, a planificat o petrecere de sărbători și chiar a scris un articol în Gizmodo. OpenAI obține, de asemenea, unele venituri prin intermediul unui acord cu Microsoft, probabil pentru a stimula motorul de căutare Bing al companiei, iar Semafor a anunțat că investiția ar putea ajunge la 10 miliarde de dolari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite