FOTO VIDEO Samsung lansează primul telefon cu sistem propriu - Tizen

0
0

Samsung a lansat primul telefon inteligent dotat cu sistemul de operare Tizen, creat chiar de către sud-coreeni. Samsung Z va fi disponibil în Rusia.

Caracteristici tehnice

Samsung Z are un display Super AMOLED HD de 4,8 inci, un procesor quad-core 2,3 Ghz şi sistem de operare Tizen. Memoria RAM este de 2 GB, iar capacitatea de stocare de 16 GB, extensibilă cu 64 de GB prin microSD.

Camerele foto sunt de 8 megapixeli, respectiv 2,1 megapixeli (frontală). Bateria are 2.600 de miliamperi.

Disponibilitate şi alte detalii

Samsung Z va fi lansat pentru prima oară în trimestrul al treilea în Rusia şi apoi va ajunge şi pe alte pieţe. Utilizatorii vor avea acces la aplicaţii prin Tizen Store.

Telefonul va fi vândut în două culori - negru şi auriu. Carcasa din spate este realizată dintr-un plastic ce imită pielea, la fel ca la Samsung Galaxy Note 3.

image

Tizen, care sunt secretele sale?

Tizen este sistemul de operare dezvoltat de Samsung şi prezent acum doar pe ceasurile inteligente lansate la MWC 2014 în Barcelona - Gear 2 şi Gear Fit. El se aseamănă cu Android şi respectă tema grafică de pe toate telefoanele Samsung.

Conţine, potrivit Samsung, un mod de prelungire a autonomiei numit Ultra Power Saving Mode, asemănător celui de pe Samsung Galaxy S5.

Tizen este un sistem de operare ce poate fi dezvoltat gratuit, care poate fi utilizat pe telefoane, tablete, purtabile, accesorii din automobil şi televizoare. Un avantaj al fi scalabilitatea, putând dezvolta o platformă unitară între smartphone-uri, tablete, laptopuri şi televizoare inteligente. Sistemul de operare este dezvoltat pe o platformă liberă Linux şi pe un SDK proprietar.

Tizen e dezvoltat ca o alternativă pentru Android, fiind susţinut nu numai de Samsung, ci şi de Fujitsu, Huawei, NEC, NTT Docomo, Orange, Panasonic, Sprint şi Vodafone. Aplicaţiile dezvoltate rulează HTML 5.

Cum arată Tizen? Puteţi vedea un video mai jos de la nDevil TV.
 

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/tizen" target="_blank">View the story "Tizen" on Storify</a>]

Mai multe - Tehnologie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite