FOTO Noul BlackBerry, început optimist în magazinele unde a fost lansat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începutul vânzărilor BlackBerry pare a fi unul neaşteptat de bun, unii analişti vorbind chiar de o lansare mai puternică decât a avut Nokia Lumia 920. În acelaşi timp, creatorii de aplicaţii primesc telefoane noi.

Potrivit analiştilor citaţi de "All Things Digital", BlackBerry se vinde foarte bine în Marea Britanie, acolo unde a fost lansat pentru prima oară, dovadă că această firmă încă şi-a păstrat "sex-appeal-ul" pe piaţa telefoanelor mobile. Pe acest fond, preţul acţiunilor Research in Motion (BlackBerry) a crescut la 22 de dolari de la 12 dolari. 

Analiştii de la Barclays spun că începutul BlackBerry Z10 este mai bun decât cel al rivalului Nokia Lumia 920. Evident, încă nu putem vorbi de o revenire pentru compania canadiană, dar atunci când Lumia 920 a început să se vândă, rezultatele trimestriale ale Nokia au fost mai bune ca în ultima perioadă. Aşadar, de la BlackBerry nu ne putem aştepta decât la lucruri şi mai bune. 

Dar aceste rezultate trebuie privite cu neîncredere, deoarece Marea Britanie este o piaţă tradiţională pentru gadgeturile canadiene, ba chiar în plin declin, telefoanele BlackBerry au devenit un simbol al luptelor de stradă. 

Astăzi, BlackBerry Z10 s-a lansat în Canada şi pe alte câteva pieţe europene, iar la mijlocul lui martie va ajunge şi în Statele Unite ale Americii. 

Creatorii de aplicaţii, îmbiaţi cu telefoane noi

În acelaşi timp, dezvoltatorii de aplicaţii au primit la Amsterdam noi telefoane: un BlackBerry Z10 portocaliu, produs într-o serie limitată de doar 12.000 de exemplare. 

Acesta nu este diferit de terminalul deja pe piaţă, dar este primul care vine cu o carcasă diferită de cele pe alb sau negru. Pentru a primi aşa ceva, dezvoltatorii ar fi trebuit să lanseze o aplicaţie înainte de prezentarea finală a BlackBerry 10. 

În acelaşi timp, creatorii de aplicaţii au primit şi telefonul Dev Alpha C, adică un telefon cu tastatură, dar de dimensiunile lui Z10. Acesta arată destul de ciudat şi este destinat inginerilor care vor să porteze aplicaţii de pe alte sisteme sau să creeze unele noi. 

Ecranul este de 3,1 inci, cu o rezoluţie de 720 x 720 de pixeli. Telefonul are o cameră foto frontală şi una tradiţonală. Acesta va fi folosit pentru testarea aplicaţiilor care vor intra în final pe telefonul cu tastatură Q10.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite