FOTO Google are o aplicaţie nouă de YouTube pentru Android. De ce contează şi ce ar trebui să ştii despre aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google a actualizat aplicaţia de YouTube pentru Android şi a tras cartea inspiraţiei de la Samsung. De acum poţi viziona un videoclip într-un colţ al ecranului şi să continui să cauţi altele. Iată cum poţi face asta şi ce are nou acest YouTube.

Google a dat drumul în Play Store unei noi versiuni a aplicaţiei de YouTube. În România, eu n-am avut acces la aceasta, încă nu e disponibilă, dar o poţi încerca de la acest link. Aplicaţia se instalează din telefon sau tableta cu Android după ce ai copiat fişierul .apk în memoria internă. Marea funcţionalitate pe care Google o oferă este modul picture-in-picture. Am testat noul YouTube pe un LG Nexus 4 cu Android 4.3.

image

Astfel, cu noua aplicaţie de YouTube, trebuie doar să porneşti un videoclip şi-l poţi trece în plan secund până când găseşti un altul pe care l-ai vrea. Videoclipul pe care îl urmăreşti rulează în baza ecranului, în colţul din dreapta. Pentru a-l mări execuţi un swype în sus. Pentru a închide videoclipul pur şi simplu îl tragi în stânga. De asemenea, sunetul se „stinge“ pe măsură ce tragi videoclipul în stânga, pentru a-l închide.

În plus, noul YouTube pentru Android are un design mai bun, lista din dreapta cu abonările tale este mai mică şi, în general, sunt mici retuşuri vizuale. Funcţionalitatea de a reda un videoclip în timp ce cauţi un altul este inspirată de la Samsung care în urmă cu un an prezenta, pe Samsung Galaxy S3, pop-up play, doar că funcţiona cu videoclipurile din telefon.

Minusul pe care îl găsesc acestei actualizări este că nu poţi reda videoclipuri în timp ce faci altceva. De exemplu, nu poţi asculta o melodie pe fundal şi să cauţi ceva pe Internet. Ar fi interesant dacă pe viitor Google va remedia asta. Deocamdată nu există actualizarea pentru iOS, dar va fi disponibilă în viitor. Mai jos sunt câteva capturi de ecran cu noul YouTube.

Vă aşteptăm pe Facebook, pe pagina „Tech Adevărul“.

image
youtube actualizare android foto razvan baltaretu/adevarul
image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite