FOTO Black Friday în SUA: cum arată nebunia cumpărăturilor în ţara celor care au inventat „Vinerea neagră“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Black Friday este în ultima vineri din noiembrie. În România, oficial a început mai devreme cu o săptămână şi acum mai sunt doar câteva magazine care mai au campanii de „vinerea neagră“ americană. În SUA, însă, e Ziua Z pentru reduceri.

Black Friday 2013 a început în România pe 22 noiembrie, dar în Statele Unite ale Americii abia aceasta este perioada tradiţională a serbării consumismului. Oamenii au stat la coadă la magazinele din mall-uri, au stat la coadă la marii retaileri de produse electroIT şi uneori a fost nevoie şi de intervenţia poliţiştilor. Şi în România s-a stat la coadă săptămâna trecută, dar oamenii au fost ceva mai calmi. Asta în afara bătăilor pe tigăi sau alte produse de la supermarket.

Sărbătoarea Black Friday, ajunsă în ultimii ani un motor al retailului, a apărut într-o anumită măsură în anii '60 ai secolului XX. Atunci, termenul Black Friday a fost folosit pentru a descrie traficul infernal şi aglomeraţia din oraşele americane în prima zi de după Ziua Recunoştinţei. Această zi, marcată de reduceri la majoritatea produselor din retail, a devenit cea în care vânzătorii scriau cu cerneală neagră cifrele profitului, după multe luni de scris pierderile cu cerneală roşie.

Black Friday marchează şi începutul perioadei profitabile a finalului de an, perioadă marcată de serbarea Crăciunului în cele mai multe ţări din Europa şi din America. Începând cu anul 2003, evenimentul a devenit oficial cea mai aglomerată zi dedicată cumpărăturilor din întregul an. În România, a debutat prin eMAG în 2011 şi anul acesta tot eMAG a ales ziua de 22 noiembrie pentru startul reducerilor. 

Astăzi, mai există oferte de „adevăratul“ Black Friday în câteva magazine online sau fizice. Noi le-am adunat aici pe cele mai bune. Domo vinde, în premieră, motociclete.

Haide să discutăm pe Facebook la „Tech Adevărul“

Află mai multe despre Black Friday:

Black Friday 2013: cele mai bune oferte de care poţi profita de „Vinerea neagră“ tradiţională

Domo vinde maşini şi motociclete Harley Davidson. Reduceri de Black Friday - runda a doua

eMAG mută Black Friday în Bulgaria şi are rezultate instantanee

VIDEO Îmbrânceli si îmbulzeală pentru câteva produse reduse de Black Friday

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite