FOTO Apple iOS 7, acuzat că a copiat prea mult de la concurenţă. Cele mai evidente asemănări între iOS 7 şi alte produse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple are un nou sistem de operare pentru iPhone şi iPad. Şi în legătură cu acesta sunt tot mai multe critici că a copiat prea mult de la produsele concurente. Aici sunt câteva dintre cele mai evidente asemănări. Totuşi, contează?

Ieri am zis cât de mult a copiat Apple de la celelalte companii, asigurându-şi altfel locul încă în faţă, arătând că n-a rămas fără idei. Azi avem un top cu cele mai evidente copii. Un caz interesant este cel cu aplicaţia de vreme. Încă din primul iOS, Yahoo! a furnizat datele pentru aceasta şi s-a schimbat prea puţin interfaţa de-a lungul timpului. Acum, interfaţa este nouă, dar similară cu cea de la Yahoo! Weather. 

Yahoo! Weather a primit şi un premiu de la Apple pentru design şi se pare că a plăcut-o atât de mult, încât i-a împrumutat caracteristici în sistemul de operare. Totuşi, nu poate fi vorba chiar de furt, dat fiind că tot Yahoo! şi-a dat acordul ca aplicaţia să existe în continuare pe iPhone.

FOTO CNET

image

Urmează însă comparaţiile cu Windows Phone şi aici situaţia e cu totul alta. Da, iOS 7 seamănă mult cu sistemul de operare de la Microsoft, dar asta nu ar trebui să fie o surpriză. Într-adevăr, cele două companii se „înţeapă“ reciproc oricând au ocazia, dar în fapt colaborează şi împrumută idei una de la alta. Spre exemplu, Microsoft Surface se încarcă printr-un conector similar celui de pe Macbook de la Apple.

În 2011, Apple şi-a prezentat iOS 5 şi la vremea aceea a introdus o tastatură nouă pentru iPad şi comandă rapidă pentru cameră. Joe Belfiore, omul responsabil de Windows Phone la Microsoft, n-a pierdut ocazia să fie ironic la adresa Apple pe Twitter imediat ce a văzut noutăţile companiei rivale.

„Mă simt flatat astăzi. Multe idei bune din Windows Phone au ajuns pe iOS (buton pentru cameră/peste ecranul de standby, încărcarea automată a pozelor şi un sistem mai bun de notificări...). [...] Mă simt flatat astăzi partea a 2-a... sincronizare prin WiFi, integrare cu Twitter, serviciu de descărcare în fundal, serviciu de mesagerie instant (deşi noi folosim Facebook!)“ au fost două dintre mesajele publicate de Belfiore pe Twitter. Iată cum arată acum iOS 7 similar cu Windows Phone. 

FOTO WPCentral.com

image
image

În final, mai rămâne eterna comparare cu Android. Da, Apple nu s-a sfiit să împrumute idei de la produsul Google încă din urmă cu câţiva ani, de la sistemul de notificări. A împrumutat şi acum câteva, deşi nu le aplică în aceeaşi manieră. A ajuns un fapt obişnuit ca aceste companii să se spioneze între ele, să ia ce e mai bun la alta. Mai jos se poate vedea cum arată modulul de editare a unei poze, aplicându-i filtre.

După toate aceste comparaţii, succesul Apple iOS 7 nu va fi garantat de cât de mult sau de puţin a copiat, ci de cât de mult se vor simţi utilizatorii „ca acasă“ pe noul iOS, când acesta va începe să fie actualizat în toamnă. Asta pentru că loialitatea este importantă pentru Apple, iar dacă reuşeşte să-şi menţină utilizatorii, va continua să aibă succes. În mod cert, însă, schimbările erau necesare.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.

Află mai multe despre Apple iOS 7:

iOS 7: care sunt schimbările cu adevărat importante pe care le-a adus Apple

Apple şi Microsoft, parteneriat împotriva Google?

Apple iOS 7: cât de mult a copiat Apple de la BlackBerry, Google sau Microsoft

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite