Facebook vrea să-ţi citească „gândurile“ ca să-ţi fie mai uşor să foloseşti reţeaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg trece pe lângă jurnalişti, invitaţi care folosesc Gear VR.
Mark Zuckerberg trece pe lângă jurnalişti, invitaţi care folosesc Gear VR.

Facebook vrea să dezvolte dispozitive şi software capabile să interpreteze gândurile. Deocamdată, informaţiile au ajuns în public „pe surse“.

Facebook vrea să angajeze un doctor în neuroştiinţă şi un inginer care poate crea algoritmi de procesare a semnalelor audio. Conform zvonurilor, o divizie de cercetare hardware creată în 2016 lucrează la o interfaţă creier-computer. Primele detalii indică un proiect de neuroimagistică şi date electrofiziologice, folosite pentru a crea o platformă de comunicare.

Altfel spus, urmează câţiva ani în care companiile mari din tehnologie vor încerca să exploateze cât mai mult inteligenţa artificială. Amazon are un avans cu asistentul digital şi fizic, iar Google cu informaţiile pe care le are despre utilizatori. Cu o cască de realitatea virtuală capabilă să îţi interpreteze unele gânduri sau să preia mesajele audio pe care le transmiţi ar fi o mişcare firească pentru Facebook. 

De asemenea, proiectul ar putea ajunge în punctul în care să interpreteze lucruri simple, stări, pe care le-ai putea împărtăşi cu ceilalţi oameni. Implicit, dacă îţi e mai uşor să distribui, atunci vei fi mai activ. Sunt oportunităţi destul de mari, iar casa inteligentă gândită de Mark Zuckerberg ne arată cam ce vrea fondatorul reţelei şi spre ce viitor merge. Pe lista de angajări mai sunt posturi disponibile pentru experienţe tactile imersive şi realistice, următorul pas pentru realitatea virtuală mai interesantă.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite