Facebook se schimbă pe Android şi îţi ocupă „tot” telefonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook transformă aplicaţia nativă într-un Facebook Home
Facebook transformă aplicaţia nativă într-un Facebook Home

Facebook a actualizat aplicaţia de Android şi demonstrează că Facebook Home, launcher-ul lansat acum două luni, este un eşec total, care va fi înlocuit treptat de o aplicaţie nativă completă. Începând de astăzi, utilizatorii din unele regiuni vor primi un ecran de blocare pe care vor fi afişate mesaje de la prieteni.

Începând de astăzi, utilizatorii au o opţiune care poate fi bifată, pentru a-şi transforma ecranul de blocare al telefonului. Acesta va afişa actualizări şi fotografii de la prieteni, la fel ca şi Facebook Home. 

Cumva, actualizarea este la fel ca Facebook Home, dar simplul fapt că nu este un "sistem de operare" nou şi nu forţează utilizatorii să trăiască în acest ecosistem, poate fi transformată în succes. Facebook încearcă să intre cât mai mult în viaţa noastră, iar ecranul telefonului este un ultim bastion.

Toţi utilizatorii de Android vor primi această actualizare în zilele următoare, acum fiind disponibilă doar pentru unele ţări. Pe ecranul de blocare, utilizatorii vor putea naviga prin pozele prietenilor şi mesajele de pe statusul prietenilor. De asemenea, ecranul se deblochează şi putem să ne ducem direct în cameră sau în mesajele din Facebook. 

Spre deosebire de Facebook Home, care integrează deodată toate serviciile Facebook, utilizatorii vor fi nevoiţi să descarce Messemger pentru Chat Heads, bulinele în care apar conversaţiile acum.

Această actualizare vine şi cu o îmbunătăţire pentru Facebook Home, care deşi este un produs eşuat, nu costă reţeaua socială foarte mulţi bani. Facebook Home este disponibil pe HTC One, Nexus 4, Galaxy S4.

Aplicaţia care va arăta în acest stil nu va fi disponibilă şi pentru utilizatorii Apple, deoarece dezvoltatorii Facebook nu pot modifica sistemul de operare atât de mult încât să schimbe ecranul de blocare. De altfel, nici Chat Heads nu funcţionează integral, ci doar în interiorul aplicaţiei de mesagerie. 

facebook android
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite