FOTO BlackBerry ajunge pe ultima sută de metri cu lansarea pe Android şi iOS a unui serviciu de succes de-ale sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BlackBerry, în ciuda schimbării de strategie şi a platformei, tot nu a revenit la succesul de altă dată. Una dintre schimbări, anunţată de directorul companiei în mai, presupune ca unul dintre cele mai folosite servicii să vină pe Android şi iOS. Acum, apar primele dovezi că se apropie data de lansare.

Dacă s-a remarcat cu ceva de-a lungul anilor BlackBerry (fosta RIM) a fost prin serviciul e email şi prin BlackBerry Messenger, acel client de mesagerie instant foarte apreciat de oamenii de afaceri. Nu a fost uitat în BlackBerry 10 şi va fi portat pe Android şi iOS. Thorsten Heins, directorul BlackBerry, a anunţat aplicaţia în mai şi acum apare într-o versiune beta la anumiţi utilizatori care o pot testa, notează PocketLint.

Invitaţia BlackBerry pentru cei care vor testa versiunea beta a BB Messenger. FOTO PocketLint

image

Utilizatorii de Android trebuie să aibă cel puţin versiunea 4.0, iar cei cu iPhone trebuie să folosească iOS 6, adică ultima versiune pe care Apple a lansat-o. Versiunea finală de BlackBerry Messenger, disponibilă tuturor utilizatorilor, va fi disponibilă în următoarele luni. Pentru Apple este o reuşită indirectă venirea BB Messenger, deoarece acum toţi marii rivali fac aplicaţii pentru iOS. Microsoft are Office, Photosynth, SkyDrive şi multe altele, Google oferă GMail, Google Maps şi YouTube, iar BlackBerry va oferi aplicaţia de mesagerie instant.

BlackBerry încă are probleme cu revenirea pe piaţă, mai ales acum când Nokia a depăşit în vânzări de telefoane Lumia toate celelalte cifre de vânzări ale canadienilor. Totuşi, venitul este în creştere, a ajuns la 3,1 miliarde de la 2,7 miliarde de dolari în ultimul trimestru din 2013.

Este interesantă de văzut şi distribuţia venitului: 71% este din hardware, pe când 26% este pentru servicii (restul de 3% a venit din software şi alte surse). Însă în trimestrul care s-a încheiat , BlackBerry a reuşit să livreze 6,8 milioane de telefoane BlackBerry, dar doar 17% din acestea au fost cu sistemul de operare BlackBerry 10 - modelele BlackBerry Z10 şi BlackBerry Q10.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Află mai multe despre BlackBerry: 

REVIEW BlackBerry Q10 - tastatura fizică trăieşte mai departe pe noul telefon BlackBerry, iar fanii vor fi mulţumiţi

INFOGRAFIC Nokia întrece BlackBerry: seria Lumia aduce succesul, dar Nokia încă are pierderi de milioane de dolari

BlackBerry ia o decizie istorică: BBM ajunge şi pe Android şi iPhone

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite