Facebook, prea înghesuit: ziua în care dependenţa de reţea s-a văzut mai bine ca niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Ne aude cineva sau suntem prea sus?", parcă ar spune Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.
"Ne aude cineva sau suntem prea sus?", parcă ar spune Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

După cum bine ştii, există peste un miliard de utilizatori care folosesc reţeaua socială Facebook. Ce nu ştiai însă este că pe 24 august 2015 a fost atins un record maxim al utilizatorilor.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, Facebook. Practic, unul din şapte oameni de pe Pământ s-a folosit de reţeaua socială pentru a intra în contact unii cu ceilalţi sau pentru a da like la lucruri nesemnificative. Acesta a profitat să menţioneze şi avantajele economice, nu doar sociale, spunând că aşteaptă nerăbdător ca societatea să ajungă să îşi reflecte valorile dincolo de orice graniţă. Sau Facebook să facă şi mai mulţi bani, de pe urma şi mai multor utilizatori.

Statisticile oficiale publicate tot de Mark Zuckerberg, în iulie 2015, pe contul său arată că Facebook a ajuns să fie reţeaua socială preferată de 1,5 miliarde de oameni în fiecare lună, fiind urmată de platformele WhatsApp cu 800 de milioane de utilizatori, aplicaţia de chat Facebook Messenger cu 700 de milioane şi, în final, Instagram cu aproape 300 de milioane de oameni.

Reţeaua socială Facebook a apărut în anul 2004, valorează peste 254 de miliarde de dolari şi, iniţial, a pornit ca un site bazat pe ideea „hot or not“. De-a lungul timpului s-a reinventat de foarte multe ori pentru a fi în continuare pe placul utilizatorilor săi, oferindu-le tot mai multe funcţionalităţi. În 2012, a avut un moment dificil din punct de vedere al veniturilor, odată cu listarea la bursă. A reînceput o creştere economică bazată pe facilitarea folosirii Facebook pe dispozitivele mobile, dovedindu-se un succes inclusiv în ziua de azi.

Autor: Ana Pârvu

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

statistici facebook iulie 2015
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite