Facebook, în mijlocul unui scandal de rasism: comentariile islamofobe nu sunt şterse atunci când sunt raportate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook şi Twitter sunt acuzate că nu şterg comentariile islamofobe
Facebook şi Twitter sunt acuzate că nu şterg comentariile islamofobe

Twitter şi Facebook sunt acuzate de islamofobie, deoarece permit comentariile dure la adresa musulmanilor şi nu au o politică unitară privind discriminarea pe bază de religie.

Potrivit „The Daily Telegraph“, Twitter şi Facebook refuză să şteargă nenumărate comentarii islamofobe, deşi au fost primite nenumărate rapoarte din diferite părţi ale lumii.

Pe Facebook şi Twitter au apărut diferite statusuri şi comentarii care acuză musulmanii că sunt violatori, pedofili şi sunt comparabili cu un cancer după scandalul din Marea Britanie, de la Roterham, în care a fost descoperit un lanţ de pedofilie. Cele mai extreme comentarii cer executarea musulmanilor britanici. Surprinzător, Facebook nu a şters astfel de actualizări.

Reprezentanţii Facebook au declarat că trebuie să găsească un echilibru între libertatea de expresie şi un mediu sigur şi de încredere. Cu toate acestea, politica oficială Facebook menţionează că se vor şterge orice comentarii şi actualizări care atacă direct oamenii în funcţie de rasa sau religia lor.

În ultimele patru luni, mai multe grupuri de Facebook care promovează islamismul au strâns detalii despre abuzul online pe Twitter şi Facebook şi refuzul reţelelor sociale de a lua măsuri împotriva utilizatorilor care incită la ură.

Când comentariile au fost raportate, spun grupurile care promovează dialogul între religii, Facebook a spus că acestea nu încalcă regulile reţelei sociale.

Fiyaz Mughal, directorul Faith Matters, organizaţia care a lansat grupurile de dialog între religii, a spus că e dezamăgit de atitudinea companiilor. „E inacceptabil din punct de vedere moral ca reţele sociale ca Facebook sau Twitter, care realizează profit, să decidă ce e bine şi ce e rău pentru societatea noastră, în timp ce lasă publice comentariile inflamatorii şi jignitoare“.

În octombrie, poliţia din Marea Britanie a publicat o statistică ce arată că infracţiunile împotriva musulmanilor au crescut cu 65% în ultimul an. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite