Facebook a introdus funcţia de recunoaştere facială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook, cea mai populară platformă de socializare din lume
Facebook, cea mai populară platformă de socializare din lume

Reţeaua de socializare Facebook a modificat procesul de etichetare a prietenilor în fotografiile încărcate, au anunţat, marţi, reprezentaţii companiei.

În următoarele săptămâni, sistemul va scana toate imaginile postate pe Facebook şi va identifica automat numele persoanelor din fotografii, ceea ce a stârnit noi îngrijorări cu privire la confidenţialitatea membrilor Facebook.

Citeşte şi:
Ce paşi trebuie să urmezi ca să-ţi securizezi datele personale de pe Facebook

Cei peste 500 de milioane de utilizatori Facebook au fost incluşi automat în baza de date, dar compania permite fiecărei persoane să aleagă dacă vrea să fie sau nu identificată. Noul instrument va scana în continuare faţa persoanelor pentru a le identifica, dar nu va face public rezultatul, utilizatorii având şi posibilitatea de a eticheta manual prietenii, potrivit CNN.

În decembrie 2010, Facebook a anunţat că sistemul va analiza cele aproximativ 100 de milioane de poze încărcate zilnic şi le va compara cu cele în care persoanele au fost deja etichetate, pentru a oferi sugestii privind identitatea celor din fotografii.

Când a făcut acest anunţ, Facebook a explicat că noul serviciu va fi testat şi că se va ţine cont de opinia utilizatorilor, înainte ca intrumentul să poată fi folosit în Statele Unite. Cu toate acestea, recomandările foto bazate pe recunoaşterea facială sunt deja disponibile pe Facebook, fără ca utilizatorii să fi fost anunţaţi în prealabil, şi nu numai pentru utilizatorii din SUA, aşa cum a anunţat compania iniţial, ci în majoritatea statelor lumii, inclusiv în România.

"Sugestiile de etichetare apar doar atunci când sunt încărcate imagini pe Facebook şi sunt indicaţi numai prieteni, nu şi persoane necunoscute", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei.

Noul proces de etichetare nu este cu mult diferit faţă de cel vechi - prietenii puteau eticheta fotografiile în care recunoşteau pe cineva, iar acel cineva avea posibilitatea de a şterge manual etichetarea. Acum, procesul este  semi-automat, iar unele persoane consideră acest sistem un afront la adresa vieţii private.

Utilizatorii care nu doresc noua funcţie de recunoaştere facială pot dezactiva acest instrument, urmând paşii de mai jos:

- Accesaţi secţiunea Privacy Settings (setări de confidenţialitate) a contului Facebook

- Alegeţi opţiunea Customize settings (Personalizarea setărilor)

- În categoria Things others share (Lucruri partajate de alţii), căutaţi opţiunea Suggest photos of me to friends şi apăsaţi butonul Edit settings  (Schimbă setările)

- Într-o nouă fereastră veţi putea citi descrierea serviciului şi puteţi vedea dacă recunoaşterea facială este automată. “Enabled” înseamnă că serviciul este activat, iar “disabled” împiedică etichetarea numelui dvs. în fotografiile prietenilor

- La sfârşit apăsaţi pe Accept pentru a salva modificările

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite