EXCLUSIV Huawei şi inovaţia: Care sunt tehnologiile în care investeşte producătorul chinez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Huawei ICT Innovation

În urmă cu două săptămâni, în toiul scandalului dintre Huawei şi Donald Trump, producătorul chinez a realizat o prezentare a tehnologiilor în care se implică în mod activ şi a soluţiilor imaginate pentru ele. De la Smart City şi până la AI, Huawei propune soluţii pentru o multitudine de domenii, iar Adevărul a putut să vadă care sunt acestea.

Sisteme de supraveghere ultraperformante, îmbarcare în avion cu ajutorul recunoaşterii faciale sau prima reţea comercială Wi-Fi 6. Toate acestea sunt tehnologiile prezentate de cei de la Huawei în cadrul unui eveniment organizat în Shenzhen, în perioada competiţiei Huawei ICT.

Compania chineză se laudă cu servicii de smart city, securitate, IoT şi AI, printre multe altele şi spune că 211 din top 500 cele mai mari companii din lume lucrează alături de ea pentru transformarea digitală a diferitelor sectoare ale industriei, fiind prezenţi în peste 700 de oraşe din mai mult de 100 de ţări.

Una dintre industriile în care Huawei investeşte masiv şi în care doreşte să aibă o prezenţă majoră este cea a oraşelor inteligente (smart city). Chinezii au dezvăluit aici o reţea asemănătoare cu cea pe care au implementat-o în oraşul Weifang din provincia Shandong, care permite conectarea oraşului la o platformă digitală, cu ajutorul tehnologiilor de cloud, IoT, Big Data etc.

Huawei ICT Innovation

Practic, operaţiunile din întreg oraşul pot fi văzute dintr-un centru de comandă, alături de o estimare generală a siguranţei publice, dezvoltării economice şi a eficienţei serviciilor în timp real. Cei de la Huawei promit aici un oraş al viitorului, care poate fi monitorizat în permanenţă.

Poate că nu sună tocmai atractiv, oferind un anumit sentiment de nelinişte, a la ”Big Brother”, însă supravegherea întregului oraş ar duce la o eficienţă mai bună a serviciilor publice şi o scădere a ratei criminalităţii, arată cei de la Huawei.

Tot în categoria Safe City intră şi camerele de supraveghere, care trimit date constant într-un video cloud în timp real şi pot fi configurate pentru a permite o vedere mai bună pe timp de noapte sau ceaţă, de exemplu. Acestea sunt dotate şi cu un zoom incredibil de clar, care permite citirea cu uşurinţă a unei plăcuţe de înmatriculare de la o distanţă de 125 de metri.

Huawei ICT Innovation

Pentru industriile de manufactură, Huawei propune un centru de comandă global, integrat cu ajutorul mai multor tehnologii şi care ar putea monitoriza producţia în acelaşi timp în toate părţile globului. Ulterior, fiecare segment al producţiei ar urma să fie împărţit în diferite aplicaţii, pentru o mai bună operare.

Huawei ICT Innovation

Când vine vorba de aeroporturi, chinezii propun un sistem de recunoaştere facială la fiecare pas: de la cumpărarea biletului până la îmbarcarea în avion. Tot cu ajutorul recunoaşterii faciale, personalul din aeroport ar urma să fie capabil să recunoască cine e pe cale să piardă un avion şi care sunt clienţii speciali ai unor companii aeriene.

Transportul feroviar nu este nici el neglijat, deoarece Huawei a intregrat deja un marfar cu mai multe locomotive pe una dintre căile ferate chineze, acestea fiind controlate simultan cu ajutorul unei reţele 4G.

Ultimele precizări au fost rezervate pentru noua generaţie de Wi-Fi, care oferă o distanţă de acoperire cu 20% mai mare decât precedenta. Wi-Fi 6 va permite şi o convergenţă a unor reţele multiple, atât de Wi-Fi, cât şi de IoT.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite