Estimări: iPhone 5 se va vinde în 170 de milioane de unităţi în 12 luni de la lansare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua genreaţie iPhone va stârni un val uriaş de interes în rândul pasionaţilor de gadgeturi, iar Apple va vinde cel puţin 170 de milioane de astfel de aparate în anul care va urma lansării, estimează compania de cercetări Asymco.

Horace Dediu, analist de origine română din cadrul Asymco, estimează că Apple va vinde 200 de milioane de aparate iPhone în următorul an, dintre care cel puţin 170 de milioane vor fi iPhone 5, transmite „InformationWeek“.

Cu toate că Apple nu a dezvăluit încă niciun detaliu despre noua generaţie iPhone, analiştii spun că aparatul va fi un hit. Dediu îşi bazează estimările pe comentariile recente făcute de Phil Schiller, viccepreşedinte de marketing al Apple Inc., care a declarat că „fiecare nouă generaţie iPhone s-a vândut în cantităţi aproximativ egale cu toate generaţiile anterioare combinate“.

Analistul consideră că iPhone 5 va reprezenta 85% din vânzările de telefoane inteligente ale celor de la Apple.

„iPhone 3G a depăşit cu uşurinţă vânzările primei generaţii iPhone. De fapt, numărul unităţilor vândute a fost de patru ori mai mare“, arată Dediu.

Cel de-al şaselea model iPhone va fi disponibil în magazine în doar câteva luni, potrivit blogului de tehnologie macotakara.jp, care a anunţat şi lansarea iPhone 4S înaintea tuturor.

Potrivit japonezilor, noul aparat produs de cei de la Apple ar putea marca şi prima schimbare semnificativă la nivel de design. Partea din spate a aparatului ar putea avea două culori. Totodată, se speculează că ea va avea două părţi, una din sticlă şi alta din aluminiu.

Săptămâna trecută, site-ul de tehnologie mashable.com a publicat informaţii conform cărora site-ul de comerţ online taobao.com a început deja să accepte pre-comenzi pentru următorul model iPhone, numit deocamdată ”iPhone 5”.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite