Ericsson lansează 5G Core Policy Studio, soluţie software de personalizare a reţelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ericsson  a lansat un nou instrument de programabilitate a reţelelor de telecomunicaţii, numit 5G Core Policy Studio, care le va permite furnizorilor de servicii (CSP) să obţină mai uşor venituri pe baza tehnologiei 5G, ca urmare a unor oferte diferenţiate în funcţie de necesităţile clienţilor.

Această nouă soluţie software centralizează şi gestionează toate politicile de reţea de bază şi este complet integrată cu platforma dual-mode 5G Core, dezvoltată de Ericsson.

Instrumentul 5G Core Policy Studio este un motor central de provizionare care funcţionează la nivelul reţelei de bază. Acesta permite atât accesul, cât şi controlul tuturor politicilor care gestionează diferite servicii 5G şi 4G printr-o interfaţă de utilizare grafică (GUI) uşor de folosit.

Soluţia software le permite furnizorilor de servicii de comunicaţii să configureze serviciile într-un mod dinamic, prin segmentarea reţelei, atât pentru consumatori, cât şi pentru clienţii enterprise şi să ajusteze ofertele în funcţie de nevoile specifice ale acestora şi de circumstanţele din reţea (cum ar fi încărcarea, resursele disponibile, prioritizările etc).

Testele Ericsson arată că, prin intermediul 5G Core Policy Studio, cheltuielile operaţionale de configurare a politicilor pot fi reduse cu până la 70%, ca urmare a simplificării activităţilor de design şi configurare, comparativ cu situaţiile similare în care configurarea reţelelor s-ar realiza fără acest instrument.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite