Epoca post-supraveghere: masca prin care nu vei putea fi recunoscut de softurile de recunoaştere facială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile de recunoaştere facială devin din ce în ce mai populare, iar toate gadgeturile pot să facă acest lucru. Un artist italian a creat şi o mască, prin care să vă protejaţi identitatea.

Pe fondul creşterii serviciilor de recunoaştere facială, a ochelarilor inteligenţi şi a supravegherii în masă, un artist italian a creat o mască ce poate fi folosită de către oricine, pentru a-şi ascunde identitatea reală. Ea e făcută atât de realist, încât ne dăm seama cu dificultate că aceasta un este reală. 

Leo Selvaggio e autorul "URME Personal Surveillance Identity Prosthetic", o mască făcută din răşini şi imprimată 3D, care permite replicarea feţei acestuia pentru a evita serviciile de supraveghere. 

În luna iunie 2014, artistul a reuşit să strângă 2.500 de dolari pe Indiegogo pentru a crea masca. "Am vrut să creez ceva practic, pe care oamenii să-l folosească", a spus Selvaggio. Măştile au început să fie vândute de atunci şi oamenii le cumpără pentru a nu fi supravegheaţi pe stradă. 

"Crezi dezinformare. Ce se întâmplă dacă sunt sute de Leo pe stradă? Ce va zice un sistem automat despre mine atunci?", a mai adăugat italianul. 

Selvaggio s-a inspirat din propriul oraş. El trăieşte în Chicago, iar oraşul american are 24.000 de camere de supraveghere care pot căuta un individ anume şi să obţină şi o arhivă a locurilor unde a fost accesta. Potrivit unui raport de anul trecut, Chicago va avea o cameră de supraveghere în fiecare intersecţie mare până în 2016. 

Cu toate acestea, masca artistului nu va putea fi purtată peste tot. Unele state au interzis purtarea măştilor de orice fel. Însă, până atunci, puteţi să vă comandaţi o mască pentru 300 de dolari ca să evitaţi supravegherea în masă. 

URME SURVEILLANCE: Indiegogo Campaign from Leo Selvaggio on Vimeo.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite