Eclipsa parţială de Soare, aşa cum a fost văzută de români pe reţelele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eclipsa de Soare a trecut, iar românii au putut să admire timp de câteva minute dispariţie a 40-55% din astru. Unii dintre aceştia au publicat imaginile pe conturile lor de Instagram.

Eclipsa parţială de Soare a început în România la 10.45 şi a continuat timp de aproape două ore, timp în care Luna a fost în diferite faze. Soarele a fost acoperit în proporţie de 55% la Satu Mare, localitatea unde eclipsa a putut fi admirată cel mai bine. 

În lume, eclipsa de Soare a fost totală doar în două locuri - Insulele Feroe şi Arhipelagul Svalbard. Astfel, eclipsa a putut fi studiată şi admirată mai bine în zonele din nordul Europei. La Sud, acoperirea Soarelui în timpul eclipsei a fost mai mică. 

Acolo unde a putut fi văzută, deoarece în Capitală au fost nori şi a plouat, eclipsa parţială de Soare a fost fotografiată de români şi pusă pe Instagram. Iată câteva dintre cele mai frumoase imagini cu eclipsa din România. 

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/eclipsa-solar-par-ial-in-romania" target="_blank">View the story "Eclipsa solară parţială în România" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite