Dispozitivul care transformă orice smartphone în etilotest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Etilotestul Floome este făcut de compania italiană 2045Tech
Etilotestul Floome este făcut de compania italiană 2045Tech

O companie din Italia va lansa un alcooltest pentru smartphone-uri care oferă informaţii aproape la fel de precise ca şi etilotestele profesionale, potrivit VentureBeat.

Accesoriul pentru smartphone-uri Floome este creat de compania veneţiană 2045 Tech şi este primul etilotest de acest gen care oferă o acurateţe atât de mare. În numai câteva secunde, dispozitivul le poate spune utilizatorilor dacă concentraţia de alcool în sânge depăşeşte sau nu limitele legale.

Floome poate fi ataşat oricărui smartphone cu Android, iOS şi Windows Phone şi se conectează prin mufa jack a telefonului. Compania ar putea da lovitura în SUA şi Franţa, unde autorităţile vor să introducă o lege prin care să-I oblige pe şoferi să deţină un etilotest în maşină.

Deocamdată, Floome este în stadiul de proiect iar compania încearcă să strângă 135.000 de dolari, până pe 8 iunie, prin platforma de crowdfunding IndieGoGo.

„Avantajele etilotestelor portabile sunt evidente, însă există un trend periculos printre dispozitivele aflate pe piaţă. Cele ieftine nu sunt precise şi cele precise sunt foarte scumpe şi extrem de urâte. Scopul nostru este de a combina acurateţea, accesibilitatea şi aspectul grozav“, susţine Fabio Penzo, directorul executiv al 2045Tech.

Comparat cu echipamentul profesional, Floome are marjă de  eroare de numai 10%. Alcooltestul pentru smartphone-uri se foloşte de pile de combustie pentru a măsura nivelul de alcool în sânge. Bateria nu necesită încărcare şi aparatul poate calcula timpul la care utilizatorul îşi revine la sobrietate, în funcţie de înălţime, greutate şi gen. Mai mult, acesta oferă informaţii despre companiile locale de taximetrie şi poate împărtăşi rezultatele cu prietenii utilizatorului.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook

VIDEO Dispozitivul care îţi transformă iPhone-ul în alcooltest şi îţi comandă un taxi dacă ai băut

Alcohoot este un accesoriu pentru iPhone care transformă smartphone-ul într-un etilotest portabil, potrivit TechCrunch. Dispozitivul se integrează cu serviciul Uber şi comandă un taxi în cazul în care utilizatorul a băut.

Un aparat asemănător etilotestului ar putea ajuta poliţiştii să depisteze consumatorii de droguri


Recent, oamenii de ştiinţă au descoperit că substanţele chimice prezente în aerul pe care îl expirăm  alcătuiesc o amprentă unică, diferită în funcţie de fiecare persoană în parte, în timp ce alţi cercetători au lucrat la un test care poate indica prezenţa unei infecţii bacteriene în corpul cuiva, doar analizând aceste substanţe.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite