Deep Face: Facebook poate recunoaşte feţele cu doar 0,25% mai puţin precis decât oamenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva angajaţi ai Facebook au făcut un software de recunoaştere facială care a ajuns la performanţe aproape umane. Deşi nu va fi introdus prea curând în cadrul reţelei sociale, Facebook posedă această tehnologie deja.

Oamenii au o rată de recunoaştere a feţelor de 97,5%, în timp ce softul de la Facebook a ajuns la un procent de 97,25%. E impresionant. DeepFace, momentan doar testat pe 4.000 de voluntari, a reuşit să ajungă la cele mai bune rezultate din istorie pentru un program pe calculator.

Facebook a făcut testul pe 4.030 de persoane, prezente în 4,4 milioane de poze. Utilizează aceleaşi teste standardizate ca şi în cadrul hărţilor 3D. Potrivit specialiştilor de la MIT şi de la Facebook, softul este cu 25% mai bun decît era înainte.

Practic, DeepFace face o diferenţiere între două feţe şi le pune cap la cap pentru a descoperi punctele comune. Dacă Facebook ar putea să introducă DeepFace în cadrul reţelei, nu va mai da niciodată sugestii greşite privind pozele în care ar trebui să le dai tag prietenilor.

Ceea ce vor să mai atingă inginerii Facebook în viitorul apropiat e invariabilitatea faţă de poziţie, ilumare, expresie sau calitatea imaginii. Practic, softul să recunoască dincolo de perfecţiunea unei imagini.

Studiul complet poate fi citit mai jos. 

Deep Face

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite