Cum prelungești durata de funcționare a mașinii cu costuri reduse. „Vă va ajuta să obțineți un consum mai bun de combustibil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iată ce măsuri de prevenție ar trebui să luați, dacă sunteți șoferi, pentru a evita să ajungeți cu automobilul în service, conform yahoo-finance.com

Interiorul unui service auto cu mașini suspendate
Service Auto. Foto: Arhiva Adevărul

Vă luați vitaminele, mâncați bine, faceți exerciții fizice și vă spălați pe mâini pentru a preveni îmbolnăvirea și a evita să mergeți la cabinetul medicului ? Dacă răspunsul este DA, atunci ar trebui să luați aceleași măsuri preventive și în cazul mașinii dumneavoastră.

Întreținerea corespunzătoare a mașinii îi poate prelungi durata de funționare și vă poate ajuta să preveniți reparațiile majore care vă vor costa o avere în atelier.

Iată câteva modalități simple de a vă păstra mașina în stare bună de funcționare, întreținând-o și cheltuind câțiva bani din când în când, astfel încât să nu rămâneți blocat, cheltuind o avere, cu unele dintre cele mai scumpe reparații auto.

Folosiți ulei de motor sintetic

Un domeniu în care merită să cheltuiți ceva mai mulți bani este schimbarea uleiului cu ulei sintetic, sugerează Mike Nocera, proprietar al Long Island Mobile Mechanic din Huntington, NY. "Uleiul sintetic se va descompune diferit de uleiul obișnuit", a spus el. "De asemenea, arde la temperaturi mai ridicate. Este mai bun decât uleiul obișnuit pentru că intră în anumite locuri în care uleiul obișnuit nu poate intra. Pentru mașinile mai noi, ar trebui folosit doar ulei sintetic."

Cumpărați benzină de marcă atunci când este posibil

"Umplerea mașinii cu combustibil de marcă, mai degrabă decât cu cea mai ieftină benzină de la orice benzinărie, va asigura prezența detergenților/aditivilor adecvați pentru a ajuta la protejarea garniturilor, injectoarelor și supapelor", a declarat Steve Sargent, proprietarul Milex/Mr. Transmission din Cary, Carolina de Nord.

Verificați filtrul de aer

"Vedeți dacă filtrul de aer al mașinii dvs. trebuie înlocuit", a sugerat Nocera. Făcând acest lucru, puteți ajuta la menținerea funcționării optime a bujiilor și vă puteți asigura că mașina dvs. primește cantitatea potrivită de aer care intră în motor. Cele mai multe filtre de aer de înlocuire costă între 20 și 75 de dolari. Asigură-te că îl iei pe cel recomandat pentru marca și modelul tău de mașină. Se sugerează să înlocuiți filtrele de aer la fiecare 20.000-24.000 de kilometri.

Folosiți detergent pentru rezervorul de combustibil

Adăugarea acestui produs în rezervorul de benzină poate prelungi durata de viață a mașinii dumneavoastră și poate îmbunătăți consumul de combustibil. Nocera a recomandat Chevron Techtron. "Acesta vă va ajuta să obțineți un consum mai bun de combustibil, o economie mai bună de combustibil și să îmbunătățiți puterea prin eliminarea depunerilor de carbon dăunătoare care se formează pe piesele critice ale motorului", a spus Nocera. Verificați eticheta pentru a afla când ar trebui să-l adăugați în rezervor și câți litri ar trebui să fie în rezervă.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite