Cum ar şti poliţia hoţul viitorului tău telefon doar pe baza amprentei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telefoanele pot scana amprente, dar nu au devenit cu mult mai bune la identificat hoţii care le iau de la proprietari. Sau cel puţin nu încă.

Mecanismul de protecţie este descris într-o cerere de brevet depusă de Apple. În această cerere se mai explică faptul că, odată identificată utilizarea frauduloasă a unui dispozitiv cu iOS, aparatul ar putea înregistra, pe lângă amprente şi fotografii ale infractorilor, şi secvenţe audio, dar şi capturi de ecran cu activitatea hoţilor.

Acestea vor fi apoi trimise către posesorii de drept, pentru a putea fi puse la dispoziţia poliţiei. iPhone-urile au deja o serie de măsuri de securitate implementate. Prin Find my iPhone, utilizatorii îşi pot găsi, prin GPS, dispozitivele şi le pot bloca sau şterge de la distanţă, în cazul în care acestea au fost furate, pentru a evita compromiterea datelor personale.

Mai merită menţionat faptul că Apple înscrie des cereri de brevet, dar nu multe dintre patentele înregistrate îşi găsesc loc în tehnologiile produse de companie. Rămâne de văzut dacă noua funcţie va fi implementată pe iPhone-uri şi iPad-uri.

Află toate detaliile despre acest avans tehnologic

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite