Cum ajută Facebook în cazul atentatelor de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook are două moduri în care ajută în cazul atentatelor teroriste de la Paris. Safety check e, până acum cea mai bună unealtă să vezi dacă prietenii tăi au probleme.

În cazul atentatelor teroriste din Paris, Facebook a decis să activeze Safety check ca să poţi verifica dacă prietenii sau rudele tale sunt în regulă ori să-i informezi tu că eşti bine. Până acum, Facebook folosea Safety check doar în cazul dezastrelor naturale, dar Mark Zuckerberg, fondatorul companiei, a anunţat că au schimbat regulile şi nu se vor limita doar la calamităţile naturale (noul regulament e aici).

Prin Safety check, în cazul acestor atentate teroriste din Paris, vezi ce prieteni au bifat că sunt în regulă (pe baza localizării lor), vezi cine încă nu este pe listă şi, implicit, dacă eşti în zonele cu probleme poţi să marchezi că eşti bine. În timpul cutremurului din Nepal a fost momentul în care Safety check a devenit o funcţionalitate foarte cunoscută. Desigur, există şi oameni care abuzează de ea, dar cei mai mulţi o folosesc pentru ceea ce este. Mai mulţi români din Franţa şi Paris au activat Safety check. Poţi verifica prieteni şi rude aici

image

Pe lângă Safety check, Facebook mai introduce o funcţionalitate în cazul acestor atentate la Paris. E vorba de schimbarea pozei de profil cu una peste care este aplicat steagul Franţei. Astfel, îţi poţi arăta solidaritatea faţă de ce s-a întâmplat în Paris şi faţă de victime. Prima dată când Facebook a făcut asta a fost în momentul legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în Statele Unite ale Americii. Ca să foloseşti noua poză de profil, cel mai simplu e să ajungi pe pagina Facebok şi să apeşi pe butonul Try it.

image

Alegi poza, dimensiunea şi durata de timp cât vrei s-o menţii pe profilul tău: o zi, o oră sau o săptămână (ori niciodată, dar voiai să vezi cum arată). Apoi, mai adaugi un text pentru descriere şi asta e tot. 

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite