Cu Ultrabookul în Antarctica: Ben Saunders pleacă în cea mai lungă expediţie polară neasistată din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ben Sauders va fi asistat de tehnologie de ultimă oră
Ben Sauders va fi asistat de tehnologie de ultimă oră

Exploratorii polari Ben Saunders şi Tarka L’Herpiniere au început sâmbătă, 26 octombrie, Expediţia Scott, o amplă călătorie în Antarctica, în care îşi propun să depăşească recordul de a parcurge distanţa de la marginea continentului la Polul Sud şi înapoi. Cei doi vor fi însoţiţi în cadrul expediţiei de tehnologia Intel, se arată într-un comunicat remis „Adevărul“.

Călătoria de 1800 de mile (2896,8 km) va fi cea mai lungă expediţie polară neasistată din istorie. Ben Saunders şi-a propus să refacă drumul pe care Căpitanul Robert Scott al Marinei Regale Britanice a eşuat să îl termine în perioada 1910-1912, în cadrul expediţiei istorice Terra Nova.

Ben va împărtăşi cu milioane de oameni din lume expediţa sa datorită unui Ultrabook bazat pe cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core, care-i va permite să facă fotografii şi să le promoveze online.

Ben va fi însoţit de un Ultrabook Sony VAIO Pro şi de un dispozitiv 2 în 1 Panasonic Toughbook AX2 în Antarctica, ceea ce este o premieră pentru computingul personal şi pentru domeniul expediţiilor.

„Ben şi Tarka s-au echipat cu cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core, fapt ce le va permite să împărtăşească detalii fără precedent despre călătorie. Intel a testat tehnologia timp de 6 luni pentru a se asigura că Ultrabookul va rezista la temperaturile joase, permiţându-le exploratorilor să continue expediţia“, a declarat Simon Lambden, Senior User Experience Engineer în cadrul Intel.

Cei doi vor posta pe blog, la www.scottexpedition.com/blog, şi intenţionează să posteze imagini şi videoclipuri pe reţelele de socializare.

Hai să discutăm, ne găseşti pe Facebook - Tech Adevărul

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite