Conturi de Twitter, suspendate după ce şi-au schimbat numele în „Elon Musk”

0
0

Utilizatorii de Twitter cu conturi certificate care şi-au schimbat numele de utilizator în „Elon Musk” pentru a glumi pe seama noului proprietar al reţelei de socializare au fost suspendaţi de platformă, informează AFP.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Actriţa de comedie Kathy Griffin, cu două milioane de urmăritori, este unul dintre aceşti utilizatori. Ea îşi înlocuise şi poza de profil cu o imagine a miliardarului.

Patronul Tesla, care s-a descris în trecut drept un „apărător absolut al libertăţii de exprimare”, a scris duminică pe Twitter că acele „conturi de Twitter care folosesc identitatea altcuiva, fără a specifica în mod clar că este vorba de o parodie, vor fi suspendate permanent”.

Contul de Twitter h3h3Productions, aparţinând youtuber-ului Ethan Klein, a fost, de asemenea, suspendat, deşi se prezintă drept o parodie.

Acuzat că a fost implicat personal în deciziile de suspendare a conturilor care îl vizau, Elon Musk a răspuns printr tweet în care semnala suspendarea contului actriţei de comedie Kathy Griffin.

„De fapt, a fost suspendată pentru că s-a dat drept o actriţă de comedie”, a ironizat el. Griffin, al cărui cont nu a fost încă reactivat, a ţinut însă să-i răspundă prin intermediul contului regretatei sale mame: „M-am întors din morţi ca să-ţi spun să o eliberezi pe Kathy”, i-a transmis actriţa lui Musk.

Alţi utilizatori, inclusiv actorul Mark Hamill, cunoscut din seria „Star Wars”, s-au alăturat disputei cu hashtag-ul #FreeKathy.

Primele decizii ale lui Elon Musk după ce a finalizat preluarea Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, au fost să concedieze jumătate din angajaţi şi să anunţe că certificarea autenticităţii conturilor, înainte gratuită, necesită acum o taxă lunară de 8 dolari.

Utilizatorii certificaţi, a căror autenticitate a fost verificată în prealabil de către platformă, sunt semnalaţi printr-o bifă albastră.  

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite