Cofondatorul Twitter, Jack Dorsey, demisionează din funcţia de director general

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul / Primul mesaj postat de Jack Dorsey pe Twitter în 2006
FOTO: Arhiva Adevărul / Primul mesaj postat de Jack Dorsey pe Twitter în 2006

Cofondatorul Twitter, Jack Dorsey, se retrage din funcţia de director executiv al companiei. El va fi înlocuit de actualul director tehnic, Parag Agrawal, a anunţat Twitter.

Dorsey, care a fondat Twitter în 2006, este director executiv atât al reţelei de socializare, cât şi al companiei de plăţi digitale Square.

„A sosit în sfârşit momentul să plec", a scris el într-o declaraţie, afirmând că firma este „pregătită să meargă mai departe".

Dorsey a declarat că are încredere „profundă" în înlocuitorul său. Agrawal s-a alăturat Twitter în 2011 şi a fost şeful departamentului de tehnologie al firmei din 2017.

Directorul general a fost supus la presiuni din partea investitorilor, care au considerat că Twitter nu primea atenţia de care avea nevoie deoarece el conducea şi Square. Preţul acţiunilor Twitter s-a ridicat luni odată cu apariţia zvonurilor privind plecarea lui Dorsey, raporta iniţial CNBC. Însă la jumătatea după-amiezii, acţiunile se tranzacţionau cu puţin sub valoarea lor de la sfârşitul săptămânii trecute.

Poate cea mai îndrăzneaţă mişcare a lui Dorsey ca CEO al Twitter a fost aceea de a-i interzice accesul pe platformă fostului preşedinte Donald Trump, în urma asaltului de la Capitoliu de pe 6 ianuarie 2021. Această alegere a provocat critici puternice din partea susţinătorilor lui Trump.

În calitate de nou director executiv, Parag Agrawal ar trebui să îndeplinească obiectivele interne „agresive” ale Twitter. 

Compania a declarat la începutul acestui an că îşi propune să aibă 315 milioane de utilizatori activi zilnici monetizabili până la sfârşitul anului 2023 şi să-şi dubleze veniturile anuale în acel an.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite