Chinezii de la Oppo, primii care vor folosi o tehnologie foto revoluţionară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oppo va folosi la următoarele telefoane camera MEMS
Oppo va folosi la următoarele telefoane camera MEMS

Acum o săptămână a apărut informaţia că Google Nexus 5 va avea o cameră foto revoluţionară, cu tehnologie MEMS, care focalizează de şapte ori mai rapid decât camerele obişnuite. Cu toate acestea, compania producătoare, Digital Optics, nu a confirmat aceste zvonuri, spunând că primul producător care le va aduce pe piaţă va fi Oppo, al doilea cel mai mare producător chinez.

DigitalOptics a anunţat astăzi că Oppo este primul producător de telefoane mobile care a comandat primele camere foto de tip MEMS. Compania chineză activează doar în Asia, dar acolo este unul dintre producătorii de top, pe o piaţă uriaşă. Săptămâna trecută, Oppo a adus pe piaţă modelul N1, care avea un modul de cameră ce se putea întoarce în orice sens, eliminând nevoia unei camere frontale. Astfel, se pot face selfie-uri de 13 megapixeli.

În anunţul colaborării dintre DigitalOptics şi Oppo, primii au menţionat că zvonurile privind colaborarea cu un alt producător (Google şi LG pentru următorul Nexus) nu sunt adevărate, deşi pot exista interpretări. DigitalOptics anunţă că zvonurile "conform cărora camera MEMS va fi adusă prima oară pe piaţă cu un alt producător nu sunt adevărate". Nexus 5 ar putea avea o cameră cu senzor Sony.

Ce este o cameră MEMS?

Modulul despre care vorbim este unul care ar putea revoluţiona din nou tehnologia fotografică din telefoanele mobile, prin focalizarea ulterioară fotografiei. Camera are un autofocus mult mai bun decât altele de pe piaţă, cu o focalizare de şapte ori mai rapidă şi posibilitatea de a face mai multe imagini pe secundă. 

Camera foloseşte de 100 de ori mai puţină energie electrică. Acest lucru va contribui la o autonomie mai mare. De asemenea, are o precizie cu 80% mai mare şi sunt de 33% mai mici. Camera MEMS foloseşte de 20% mai puţină căldură.

Tehnologie promite focalizare după realizarea fotografiei. 

Haideţi să discutăm. Vă aşteptăm pe Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite