CES 2021: Razer a prezentat masca inteligentă cu iluminare RGB şi un scaun de gaming cu ecran OLED integrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razer Project Brooklyn

Razer a anunţat două noi concepte în cadrul CES 2021: Project Hazel, cea mai avansată mască din lume, şi Project Brooklyn, un scaun de gaming compact, cu un ecran integrat înăuntrul său.

Project Hazel - Masca smart cu iluminare RGB

Conceptul de mască propus de Razer este o inovaţie pornită de la măştile FFP2, încorporând ventilatoare active detaşabile şi reîncărcabile, dar şi Smart Pods care regulează fluxul de aer pentru a asigura condiţii de respiraţie optime. Datorită eficienţei sporite de filtrare a bacteriilor (BFE), aceste Smart Pods elimină cel puţin 95% din particulele din aer, având totodată o rezistenţă sporită la fluide.

Project Hazel dispune de un design transparent, pentru ca cei din jur să poată vedea mimica feţei, permiţând totodată celor cu probleme de auz să citească de pe buzele utilizatorului de mască. Iluminarea internă se activează automat în întuneric, pentru a le permite celor care folosesc masca să se exprime în mod clar indiferent de condiţiile de lumină ambientală.

Razer Project Hazel

În plus, problema acoperirii vocii de măştile tradiţionale este rezolvată de noua tehnologie Razer VoiceAmp (brevet în curs de înregistrare), care utilizează microfoane încorporate şi un amplificator pentru a asigura o redare fidelă a vocii alături de o comunicare clară în orice situaţie socială.

Imagine indisponibilă

Masca foloseşte ventilatoare de tip disc reîncărcabile şi înlocuibile, care pot fi igienizate prin expunerea la lumina UV emisă de carcasa care are şi rol de încărcător wireless. Astfel, atât bacteriile cât şi viruşii vor fi distruşi. Indicatorii luminoşi informează despre nivelul de încărcare a bateriei, o încărcare completă asigurând o durată de funcţionare extinsă, care poate dura chiar şi întreaga zi. Masca, rezistentă la apă, este confecţionată dintr-un material plastic rezistent la zgârieturi, fiind fiabilă şi sustenabilă în acelaşi timp. Materia primă o reprezintă plasticul reciclat.

Etanşarea este garantată de bentiţele ajustabile, care asigură totodată compatibilitatea măştii cu orice mărime şi formă de faţă. Pentru un plus de stil şi de divertisment, utilizatorii pot activa două zone personalizabile prin tehnologia de iluminare Razer Chroma RGB, care foloseşte un total de 16,8 milioane de culori şi de efecte de iluminare.

Project Brooklyn - Scaunul cu ecran încorporat

Razer Project Brooklyn

Conceptul Project Brooklyn se poate transforma dintr-un scaun de gaming ergonomic într-un sistem de divertisment digital complet, care oferă o experienţă captivantă pentru jocurile de PC, dar şi de consolă.

El este de fapt un scaun de gaming construit din fibră de carbon, cu iluminare RGB, care se poate transforma cu uşurinţă într-o adevărată staţie de gaming, cu ecran panoramic de 60 de inci încorporat, răspuns tactil în scaun şi cotiere 4D ce ascund o suprafaţă de suport pentru periferice.

Inspirat de scaunul de gaming Razer Iskur, lansat în luna octombrie a anului trecut, Project Brooklyn extinde conceptul, conectând scaunul cu ecranul, oferind confort datorită şezutului realizat din spumă densă şi acoperit cu material de pluş. Spătarul masiv este realizat din fibră de carbon şi capitonat cu piele pentru a menţine postura ideală.    

Razer Project Brooklyn

Platforma ajustabilă care găzduieşte scaunul include şi opţiuni de administrare a cablurilor inspirate de design-ul monitorului Razer Raptor. Montat în partea din spate şi activabil printr-o singură apăsare de buton, ecranul OLED panoramic cu diagonala de 60 inci oferă, pe lângă calitatea video impresionantă, şi un sunet surround. Pliindu-se înapoi în scaun când nu este folosit, ecranul asigură o experienţă panoramică.

Cotierele 4D complet modulare ascund o masă pliabilă cu ergonomie flexibilă, ce permit trecerea uşoară de la gamingul de PC, ce presupune folosirea de mouse şi de tastatură, la jocul pe consolă. Există panouri separate în fiecare dintre cotiere, potrivite pentru diferite poziţii de utilizare a mouse-ului şi tastaturii, fiecare putând fi ascuns când nu este folosit.

Razer va continua să dezvolte conceptul de scaun de gaming, prin desfăşurarea de teste cu participarea de jucători profesionişti de top, dar şi influenceri, pentru a măsura fezabilitatea, performanţa şi nivelul de confort.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite