CES 2013: Tegra 4, procesorul care promite telefoane de 10 ori mai bune decât iPhone 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
nvidia tegra 4

Producătorul de procesoare şi componente pentru calculatoare şi dispozitive mobile, NVIDIA a prezentat la Târgul de Tehnologie din Las Vegas, CES 2013, ultimul său procesor, Tegra 4, care se presupune că ar fi cel mai rapid de pe piaţă în acest moment.

Tegra 4 este un procesor cu patru nuclee CPU şi 72 de nuclee grafice, fiind o alegere care ar părea extrem de bună pentru tablete performante la nivel grafic, în condiţiile în care presiunea este introducerea de aplicaţii şi jocuri cât mai realiste pe tablete.

Procesorul Tegra 4 are o arhitectură ARM Cortex A15, iar partea grafică este matematic de şase ori mai puternică decât Tegra 3, procesor disponibil de exemplu pe tableta Asus Transformer Prime.

Cipul include un modem LTE. De asemenea, procesorul va fi capabil să ajute telefoanele sau tabletele să facă poze mai bune. Astfel, din prezentarea NVIDIA am înţeles că dispozitivele vor face două poze deodată, una cu expunere mare, una cu expunere mai mică şi le vor combina pentru o fotografie mai bogată în culoare şi detalii. Tehnica numită HDR este disponibilă deja pe alte dispozitive, dar NVIDIA se laudă cu un cadru la 0,2 secunde, de 10 ori mai rapid pe hârtie decât iPhone 5, care reuşeşte performanţa în două secunde.

Procesorul îşi menţine designul 4 + 1 de pe Tegra 3. Acesta a fost o revoluţie anul trecut, deoarece permite unui singur nucleu să se ocupe de aplicaţiile mai puţin consumatoare de resurse şi de procesele de fundal, pentru a lăsa pe hârtie patru nuclee libere pentru restul aplicaţiilor.

 Consolă cu Tegra 4

image

NVIDIA a anunţat în cadrul conferinţei de presă şi o consolă portabilă de jocuri, numită Shield şi care va fi dotată cu procesorul Tegra 4. Practic, Shield arată ca un joystick de Xbox cu un ecran. Producătorul promite între cinci şi zece ore de autonomie.

Micul dispozitiv de la NVIDIA poate fi ataşat la o tabletă cu un cablu HDMI şi poate fi folosită pentru jocuri de pe platforma Android. În cadrul conferinţei de presă, Jen-Hsun Huang a demonstrat dispozitivul cu ajutorul unui televizor LG 4K Ultra HD.

IMAG2656 from VentureBeat on Vimeo.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite