Ce pregăteşte Apple într-un birou misterios din Boston

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un birou din Kendall Square, Boston, Apple a reunit o echipă formată din specialişti în thenologia recunoaşterii vocale, potrivit Cnet.

image

Potrivit publicaţie Xconomy, gigantul tehnologiei foloseşte biroul din Boston pentru a încerca să-şi îmbunătăţească asistentul virtual Siri. Tehnologia a fost implementată în smartphone-urile şi tabletele Apple începând din 2011.

Potrivit unor surse din domeniu, site-ul susţine că Apple „a format o echipă mică cu nume importante din sfera tehnologiei vorbirii“, majoritatea fiind foşti angajaţi ai VoiceSignal Technologies. Acea companie a fost cumpărată de Nuance în 2007.

Apple se bazează pe Nuance pentru unele funcţii ale Siri, lucru despre care oficialii companiei din Cupertino nu au vorbit niciodată, dar confirmat chiar de directorul executiv al Nuance, în luna mai a acestui an.

Birourile mici ale Apple din apropiere de Kendall Square au fost descoperite de către jurnaliştii de la Boston Globe în luna ianuarie. Compania mai avea spaţii închiriate în zona respectivă, precum şi câteva magazine, însă faţada misterioasă şi apropierea de Massachusetts Institute of Technology au stârnit şi mai multă curiozitate.

Apple şi-a dezvoltat destul de mult serviciile ce ţin de vorbire în ultimii ani. Sistemul Siri a fost lansat în 2011, alături de iPhone 4S şi a ajuns apoi şi pe iPod Touch şi pe iPad. Acesta poate recunoaşte comenzile vocale ale utilizatorilor şi acţionează în conformitate cu acestea. De exemplu, Siri poate lansa aplicaţii, poate seta alarme şi poate face căutări pe internet.

Există zvonuri că Apple ar vrea să aducă Siri şi pe computerele Mac. Acestea dispun deja de o funcţie care îi permite utilizatorului să dicteze texte. 

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite