Ce noutăți aduce Windows 11 2022 Update, versiune disponibilă în peste 190 de țări

0
0

Versiunea actualizată a sistemului de operare lansat în 2021, Windows 11 2022 Update, este disponibilă în mai bine de 190 de țări de la nivel global și aduce noi funcții prin intermediul cărora informațiile și conținutul de care utilizatorii au nevoie să fie ușor de accesat.

Laptop cu Windows 11. FOTO Shutterstock
Laptop cu Windows 11. FOTO Shutterstock

Printre noutăți se numără: actualizări în meniul de Start, opțiuni mai rapide de căutare sau o mai bună evidențiere a evenimentelor locale curente în panoul de Widgets. Va fi disponibil și un set de noi funcții de accesibilitate.

Acestea includ: un sistem care generează subtitrări live pe baza oricărei forme de conținut audio; acces activat prin amprentă vocală (versiune de preview), care le permite utilizatorilor să controleze computerul și să creeze un text folosind doar vocea; opțiunea Natural Voices for Narrator, care oglindește îndeaproape vorbirea naturală, creând un sunet mai plăcut și înlesnind lectura sau navigarea în browser.

Windows 11 este cea mai sigură versiune de Windows de până acum, Microsoft utilizând zilnic peste 43 de trilioane de semnale de securitate pentru a perfecționa soluțiile pe care le dezvoltă.

Acum, compania introduce și Smart App Control, pentru ca utilizatorii să poată descărca orice aplicație de care au nevoie fiind siguri că sunt protejați. Însă, cum amenințările de securitate nu dispar la finalul zilei, odată cu închiderea dispozitivelor, a creat și aplicația Defender, care este disponibilă la abonamentele Microsoft 365 Personal și Family.

Versiunea actualizată a sistemului de operare Windows 11 aduce îmbunătățiri și noi funcții și în ceea ce privește optimizarea bateriei sau funcții precum Snap layouts ori Focus. Toate acestea ne ajută să ne organizăm și să ne concentrăm atenția mai ușor atunci când avem de îndeplinit sarcini multiple, ceea ce se va traduce și printr-o creștere a nivelului de productivitate.

Windows 11 2022 Update aduce noi capabilități pentru funcția Windows Studio Effects, care asigură o mai bună calitate a apelurilor audio și video deoarece folosește algoritmi avansați de inteligență artificială pentru a anula zgomotele de fundal și a focaliza mai bine chiar și atunci când cadrul nu mai este unul static.

Totodată, sunt disponibile și noi instrumente pentru creatorii de conținut, cu ajutorul cărora să poată face montaje video și să poată edita mai ușor materialele, în timp ce, în ceea ce privește gamingul, actualizarea aduce o latență mai scăzută și îmbunătățiri sau noi funcții în timpul jocului, precum Auto HDR și Variable Refresh Rate.

Odată cu această actualizare, Microsoft a anunțat că extinde Amazon Appstore Preview pe piețele internaționale, aducând peste 20.000 de aplicații și jocuri Android pe dispozitivele Windows 11 care îndeplinesc cerințele de hardware specifice caracteristicilor acestora. În plus, va continua să dezvolte Microsoft Store Ads, o platformă dedicată dezvoltatorilor de jocuri și aplicații, care să îi ajute să își promoveze conținutul în fața clienților din segmentul de piață potrivit. 

Windows 11 2022 Update pune la dispoziția organizațiilor noi funcții de securitate și noi instrumente de management, precum Microsoft Defender SmartScreen care detectează situațiile în care angajații unei organizații accesează o aplicație sau un website compromise folosind credențiale Microsoft și transmite alerte pentru ele, astfel încât amenințările să poată fi oprite la timp.

Pe de altă parte, funcția Smart App Control blochează aplicațiile și fișierele din surse nesigure - construită pe baza aceluiași algoritm de inteligență artificială ca în cazul Windows Defender Application Control, Smart App Control poate evalua gradul de siguranță al unei aplicații în timp real, înainte ca aceasta să înceapă să ruleze pe un dispozitiv.

Microsoft își propune ca astfel să reducă și amprenta de carbon generată de dispozitivele pe care le folosim. Mai exact, de fiecare dată când un dispozitiv va fi pornit, conectat la o sursă de energie sau la internet, sistemul de operare Windows va analiza amprenta de carbon generată și va programa operațiile de instalare în anumite momente ale zilei, atunci când emisiile de carbon rezultate ar fi la un nivel mai scăzut.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite