Ce aduce OxygenOS 14 pe telefoanele OnePlus. Ce dispozitive sunt eligibile pentru update și când

0
Publicat:

OnePlus a prezentat oficial sistemul său de operare OxygenOS 14, chipat cu cele mai recente tehnologii și algoritmi OnePlus, acesta include o serie de funcții noi care oferă utilizatorilor o experiență digitală mai inteligentă și mai facilă.

FOTO rmupdate.com
FOTO rmupdate.com

OxygenOS 14 marchează debutul Trinity Engine, o platformă proprietară avansată care încorporează șase tehnologii ce deblochează întregul potențial al hardware-ului smartphone-ului. Trinity Engine este conceput pentru a face față mai bine scenariilor solicitante, inclusiv multi-tasking și utilizare pe termen lung.

Nucleul Trinity Engine implică o serie de tehnologii (CPI Vitalization, ROM Vitalization și RAM Vitalization) care alocă inteligent resurse interne ale smartphone-ului pentru a obține performanțe îmbunătățite, durată de viață extinsă a bateriei și experiență fluidă pe termen lung.

Mai precis, CPU Vitalization este o tehnologie de planificare a puterii de calcul la nivel de sistem, care adoptă un model  de putere de calcul pentru a determina cel mai bun echilibru între performanță îmbunătățită și consum redus de energie. Ca rezultat, CPU Vitalization prelungește durata de viață a bateriei cu 20 de minute fără a compromite performanța pe OnePlus 11 care rulează OxygenOS 14, în comparație cu OxygenOS 13.

Pentru a asigura o experiență fluidă în comutarea și lansarea aplicațiilor, RAM Vitalization a fost introdusă pentru prima dată pe OnePlus 11 cu OxygenOS 13. Această tehnologie de optimizare a performanței memoriei este actualizată pe OxygenOS 14 pentru a oferi o îmbunătățire cu 10% a fluidității în timpul utilizării de zi cu zi și pentru a păstrarea în fundal până la 72 de ore a aplicațiilor utilizate frecvent.

ROM Vitalization contribuie la oferirea unei experiențe fluide dispozitivelor OnePlus chiar și după 48 de luni de utilizare obișnuită. Acesta abordează eficient problemele de degradare a performanței care apar în urma utilizării pe termen lung a smartphone-urilor prin încorporarea unor tehnici precum algoritmi de compresie eficienți, defragmentarea fișierelor și accelerarea memoriei.

image

Experiența de gaming pe mobil devine mai fluidă pe OxygenOS 14 datorită tehnologiilor HyperRendering, HyperTouch și HyperBoost. HyperRendering este un algoritm intern de optimizare a graficii care ajută la generarea unei calități grafice mai bune în jocurile mobile. HyperTouch asigură o experiență tactilă precisă și stabilă prin optimizarea logicii tactile astfel încât să prevină atingerile accidentale. Pentru a aborda consumul mare de energie fără a compromite experiența de utilizare, HyperBoost încorporează învățarea automată AI, controlul inteligent al performanței și tehnici de aranjare a elementelor grafice.

Securitate 

OxygenOS 14 integrează algoritmi și funcții de Securitate hardware, software și la nivelul datelor colectate.

Caracteristica fundamentală este Device Security Engine 3.0, care se bazează pe Trusted Execution Environment (TEE).  Centrul de securitate primește actualizări pentru o nouă interfață, care facilitează gestionarea stării de securitate a dispozitivului și a opțiunilor de confidențialitate pentru utilizatori. În OxygenOS 14 este introdusă o tehnologie de criptare de securitate la nivel de cip numită Strong Box, alimentată de cip de securitate eSE (Embedded Secure Element) care asigură parolele salvate pe dispozitiv.

Totodată, funcția Auto Pixelate a fost actualizată pentru OxygenOS14. Cu Auto Pixelate 2.0, informațiile sensibile precum datele de contact sau detaliile cardului bancar pot fi pixelate atunci când sunt transmise în screenshot-uri.

Design 

OxygenOS 14 continuă designul Aquamorphic natural și simplificat introdus pentru prima dată pe OOS 13. Cea mai proeminentă caracteristică nouă a Aquamorphic Design 2.0 este Fluid Cloud care prezintă notificări în bule, capsule și panouri într-un mod natural.

Productivitate și funcții inteligente

OxygenOS 14 oferă o serie de funcții inteligente pentru a eficientiza fiecare scenariu de utilizare. Caracteristica File Dock permite colectarea, analiza și partajarea informațiilor globale prin Dock sau alte aplicații pur și simplu prin gesturi. Caracteristica Note este, de asemenea, actualizată pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului prin îmbunătățirea gradului de utilizare și oferind capacități de editare mai convenabile, îmbogățite și mai inteligente pe OxyegnOS 14.

Când utilizați același cont pe telefoanele OnePlus și pe alte dispozitive, cum ar fi tabletele care rulează OxygenOS 14, acestea se pot conecta între ele mai rapid și mai intuitiv.

OnePlus intenționează să lanseze versiunea oficială a OxygenOS 14 mai întâi pe OnePlus 11 5G la mijlocul lunii noiembrie, iar apoi să aducă OxygenOS 14 pe mai multe dispozitive eligibile.

Dispozitive eligibile pentru actualizare

În noiembrie 2022, OnePlus a anunțat noua politică de actualizare OxygenOS. Aceasta include patru actualizări majore de versiune (OxygenOS/Android OS) și 5 ani de actualizări de securitate pentru anumite modele de flagship începând din 2023.

Pe de altă parte, compania oferă trei actualizări majore OxygenOS și patru ani de actualizări de securitate pentru telefoanele sale high-end, precum OnePlus 11R, seria OnePlus 10, seria OnePlus 9 și seria OnePlus 8.

Smartphone-urile mai accesibile, cum ar fi seria OnePlus Nord și OnePlus Nord CE, primesc doar două actualizări majore ale sistemului de operare. Acest lucru înseamnă că, dacă dispozitivul a fost lansat cu Android 12 din fabrică, cu siguranță va primi actualizarea la Android 14. Mai jos găsiți lista completă:

OnePlus 11

OnePlus 11R

OnePlus 10 Pro

OnePlus 10T

OnePlus 10R/5G

OnePlus 9

OnePlus 9 Pro

OnePlus 9R

OnePlus 9RT

OnePlus Nord 2T

OnePlus Nord CE 2 Lite

OnePlus Nord CE 3 Lite

OnePlus Ace Pro

OnePlus Ace Racing

OnePlus Ace

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite