Carcasa care îţi transformă iPhone-ul într-un instrument de analiză medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul Galaxy S5 vine cu un senzor special care poate monitoriza ritmul cardiac al utilizatorului, iar acum şi posesorii de iPhone se pot bucura de această funcţionalitate, mulţumită carcasei Wello.

Produsă de compania Aizo, Wello arată ca o carcasă obişnuită din plastic. Totuşi, înăuntru se găsesc două cipuri speciale şi doi senzori. „Am reuşit să integrăm echipamente de monitorizare a sănătăţii într-o carcasă mobilă accesibilă, echipamente care se găsesc, de obicei, în birourile doctorilor şi în spitale“, a declarat Hamish Patel, fondator şi director executiv al Azoi.

Când utilizatorul îşi ţine degetele peste cei doi senzori, aceştia analizează mai multe semne vitale. Carcasa poate citi nivelul de oxigen din sânge, tensiunea, ritmul cardiac, respiraţia, temperatura şi poate realiza o electrocardiogramă. Mai mult, utilizatorii pot ataşa un spirometru pentru a-şi analiza plămânii.

Carcasa se conectează la iPhone prin Bluetooth 4.0 iar informaţiile adunate sunt transmise către o aplicaţie specială care, în timp, realizează tipare. Aplicaţia respectivă poate culege date şi de la alte dispozitive de fitness, precum cele de la Fitbit, pentru a observa cum influenţează rezultatele anumite activităţi.

image

Dacă este folosită zilnic, bateria reîncărcabilă de la Wello ar trebui să ţină aproximativ două luni. Reîncărcarea se face cu o mufă specială, proiectată special de Azoi pentru a menţine dimensiunile mici ale carcasei.

Caracasa este proiectată pentru iPhone 5 şi 5S, dar producătorii lucrează şi la o versiune pentru Android. Wello costă 199 de dolari.

În tandem cu procesorul de mişcare M7 din iPhone 5S, carcasa transformă smartphone-ul într-un dispozitiv de fitness şi monitorizare a sănătăţii complet. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite