CANON versus NIKON

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ce Canon? De ce Nikon? Probabil că aţi auzit pe la prietenii fotografi sau pe forumurile de pe internet discuţii interminabile pornind de la ideea "Canon versus Nikon".

De ce aceste dispute? Poate pentru că cei doi împart împreună aproximativ 70% din piaţa retail de aparate şi obiective foto, fie ele compacte sau SLR, iar disputa comercială dintre cei doi giganţi pentru supremaţia pe piaţă are ecouri şi în rândurile utilizatorilor. În continuare, ITplay vă propune o altfel de abordare a rivalităţii dintre cei doi, dintr-o perspectivă mai istorică. Se vor axă pe camerele foto şi pe sistemele optice pentru formatul mic, de 35mm sau APS.

Acum aproape 100 de ani, piaţa camerelor foto pentru formatul mic (film de 35mm) era dominată de companiile germane Carl Zeiss (prin brandul Contax) sau Leică - recunoscute pentru robusteţe şi fiabilitate în cele mai grele condiţii, dar şi pentru preţurile uneori exorbitante la vânzare, inclusiv în Japonia - care ducea lipsă în acea perioadă de un producător propriu de tehnică fotografică.

Citeşte pe ITplay cine sunt Nikon şi Canon şi cum s-au dezvoltat cei doi mari producători de aparate foto

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite