British Airways, prima companie din Europa care liberalizează folosirea gadgeturilor în timpul zborului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
British Airways permite folosirea gadgeturilor electronice pe timpul zborului FOTO Shutterstock
British Airways permite folosirea gadgeturilor electronice pe timpul zborului FOTO Shutterstock

British Airways este prima companie aeriană din Europa care va accepta folosirea gadgeturilor electronice în timpul zborului, dar cu anumite amendamente.

British Airways a luat decizia aceasta care va fi impusă de astăzi, după ce mai multe companii din SUA au acceptat deja această mişcare. Astfel, pasagerii vor putea folosi telefoanele, e-readerele şi alte electronice în timpul zborului.

Nu este prima mişcare liberală în această privinţă a celor de la British, care au acceptat ca pasagerii să-şi deschidă gadgeturile după ce avionul a aterizat, până ce ajunge la poartă şi opreşte.

Cu toate acestea, nu toţi sunt mulţumiţi de această mişcare. Un expert care oferă sfaturi Parlamentului britanic a spus că "această activitate se întâmpla oricum şi a fost formalizat ceea ce se întâmpla deja. Dacă aterizezi sau decolezi ar trebui să te concentrezi pe acest eveniment, în caz că ceva nu merge cum trebuie", a declarat Laurie Price pentru BBC.

"De obicei, evenimentele neprevăzute se petrec la aterizare sau la decolare. Orice lucru care te distrage în aceste momente nu este folositor", a mai spus expertul.

Cu toate acestea, nu vă gândiţi că gadgeturile vor putea fi folosite integral, ci doar în Flight Mode (Mod Avion), în sensul că telefoanele vor fi deconectate de la liniile GSM şi de la cele de internet.

British Airways susţine că aşa va creşte productivitatea pasagerilor săi, cu 30 de minute de interacţiune cu gadgeturile.

Cu toate că liniile aeriene încep să fie mai liberale în privinţa gadgeturilor, compania americană Delta a anunţat că va interzice apelurile telefonice, chiar dacă organismele de reglementare vor da voie la folosirea acestora.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite