Black Friday în SUA: Comercianţii au oferit reduceri mai mici în acest an, din cauza ofertei limitate de produse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Black Friday în SUA, 26 noiembrie 2021. FOTO EPA-EFE
Black Friday în SUA, 26 noiembrie 2021. FOTO EPA-EFE

Americanii aflaţi în căutarea unor preţuri avantajoase care au mers la cumpărături în Vinerea Neagră au descoperit că mulţi comercianţi cu amănuntul din SUA au oferit reduceri mai mici de preţ în acest an, pe fondul ofertei limitate, transmite Reuters.

Temerile legate de Covid-19 şi mai puţine vânzări de tip ”doorbuster” au redus mulţimile a doua zi după sărbătoarea de Ziua Recunoştinţei din SUA, care marchează debutul sezonului cumpărăturilor sărbătorilor de iarnă.

În aceeaşi zi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a numit varianta omicron a noului coronavirus, nou identificată, drept ”variantă îngrijorătoare”, declanşând o alarmă la nivel mondial şi vânzări puternice pe piaţa de valori din SUA, dar şi în restul lumii.

Magazinele au avut de Vinerea Neagră cel mai scăzut nivel de mărfuri la vânzare din ultimii cel puţin cinci ani, au spus analiştii firmei de analiză Cowen.

Mulţi cumpărători au ales să ridice mărfuri de la uşa magazinelor, în loc să se aventureze în interiorul acestora.

Vânzările cu amănuntul de Black Friday au crescut cu 29,8% faţă de 2020 până la ora 15:00. ET, conform Mastercard SpendingPulse.

Black Friday în SUA 26 noiembrie 2021 FOTO EPA-EFE

Potrivit Adobe Digital Economy Index, consumatorii au cheltuit vineri 6,6 miliarde de dolari până la ora 21:00. ET, care anticipa cheltuieli totale între 8,8 şi 9,2 miliarde de dolari pentru ziua respectivă.

Walmart şi Target au depăşit performanţa altor retaileri, în parte datorită serviciilor lor de cumpărare online şi de ridicare din magazin, a arătat Cowen.

Target a adăugat peste 18.000 de locuri de parcare ”drive-up”, mai mult decât dublând locurile faţă de anul trecut. Compania a spus că cele mai populare oferte de Black Friday includ 219,99 dolari pentru un mixer profesional KitchenAid care se vinde în mod regulat cu 429,99 USD şi reduceri de până la 60 de dolari la Apple Watche-uri şi AirPod-uri.

Câţiva comercianţi cu amănuntul - inclusiv Walmart, Target şi Best Buy - sunt de aşteptat să înregistreze marje de profit mai scăzute în trimestrul al patrulea din cauza stocurilor reduse şi a costurilor mai mari pentru materii prime, transport şi forţă de muncă.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite