Black Friday: Cele mai bune telefoane cu Android de urmărit în Vinerea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Black Friday vine anul acesta din nou cu reduceri în magazinele online şi offline. Ce telefoane să cumpăraţi? Vor fi multe în ofertă. Noi anticipăm şi facem câteva recomandări. Nu sunt absolute, dar sunt cele care ne-au atras atenţia. Black Friday 2013 se anunţă a fi o zi interesantă şi plină de evenimente.

Începem prin a recomanda cele mai bune telefoane cu Android pe care le puteţi urmări de Black Friday. Acestea sunt telefoanele high-end. Unele opţiuni sunt evidente, unele surprinzătoare. Ele nu garantează reducerile de Black Friday 2013, ci doar plafonul de preţ la care devin interesante. 

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Google Nexus 5

E vorba despre Android pur. Şi noi suntem la categoria Android aici. Poate nu are cele mai bune performanţe, dar veţi resimţi cu greu diferenţele faţă de alte terminale. Ce  are? Are Android 4.4 Kit Kat. E cel mai nou Android şi dacă vreţi să vă faceţi singuri un cadou care merită, Nexus 5 poate fi o alternativă. Costă deja foarte puţin, 1.900 de lei, iar o reducere de 400 de lei m-ar face să mă arunc să-l achiziţionez.

Are un ecran de 5 inci, full HD, Snapdragon 800, 2 GB RAM şi un design nu foarte plăcut. E doar un alt telefon, dar merită luat în seamă.

Google Nexus 5 prezentat oficial: un telefon pentru cei mai mari fani Android

Samsung Galaxy S4

Pe adevarul.ro l-am numit Regele Androizilor. Telefonul a fost însă umbrit anul acesta de alte terminale. Galaxy Note 3 e mai bun, LG G2 e acolo, iar Google Nexus 5 e şi el performant. Avantajele lui Samsung Galaxy S4? E lansat de multă vreme şi ar putea primi reduceri semnificative.

Are un procesor Qualcomm Snapdragon 600, deci inferior lui LG, Note 3 sau Nexus 5. 2 GB de RAM şi un ecran full HD la 5 inci. Se bate fix cu Google Nexus 5, dar este învins de acesta. Are funcţiile "revoluţionare" aduse de Samsung: control cu ochii, control de la distanţă prin gesturi. Dar de câte ori le veţi folosi? De prea puţine ori!

Costă 2.400 de lei acum, iar o reducere de 40% îl poate face atractiv de Black Friday.

REVIEW Samsung Galaxy S4 - regele Androizilor

HTC One

Intră în categoria lui Samsung Galaxy S4. E lansat în aprilie în România. Aşa că are câteva luni de uzură morală. Are acelaşi procesor Snapdragon 600 ca şi Galaxy S4, 2 GB RAM şi un ecran de 4,7 inci full HD. E un smartphone foarte performant, elegant şi cu o interfaţă excelentă (BlinkFeed) realizată de HTC. Procesorul este bun pentru începutul lui 2013 şi ţine pasul şi acum. Ca eleganţă, stă printre cei mai buni în categoria Android.

Ca să nu regretaţi, vă spunem că pe piaţa din România va veni curând un One cu dual SIM, ceea ce ar putea să fie mai atractiv. Costă totuşi 2.700 de lei acum, iar fără o reducere de 700 de lei, puteţi să vă uitaţi şi în altă parte. Camera foto e bună, deci e un smartphone şi pentru pasionaţii de fotografie.

image

REVIEW HTC One, miracolul metalic al taiwanezilor

Huawei Ascend P6

Telefonul acesta e destul de ieftin deja, fiind 1.600 de lei, deci de Black Friday reducerile ar putea fi consistente şi l-ar duce în zona "periculoasă" a gadgeturilor sub brand românesc.

Ce avem aici? Un telefon cu un design excelent, care aduce aminte bine de iPhone şi care are o interfaţă Android modificată elegant de către Huawei. Totul e făcut cap-coadă de chinezi, inclusiv procesorul. Are un ecran de 4,7 inci, cu o rezoluţie HD, un procesor cu patru nuclee şi o memorie RAM de 2 GB. În categoria lui de preţ, este un câştigător detaşat.

De Black Friday, poate fi unul dintre hiturile zilei. Închideţi ochii, uitaţi că este Huawei şi treceţi peste preconcepţii. Aveţi în faţă un smartphone bun. Bateria are o autonomie mică, totuşi.

REVIEW Huawei Ascend P6: cel mai subţire smartphone nu e deloc slab

1huawei

LG G2

Ultimul telefon testat de Tech Adevărul este unul dintre cele mai performante smartphone-uri de pe piaţă. Cu toate acestea, are şi probleme. Are butoane doar în spate, iar acest lucru afectează ergonomia.

Telefonul are un procesor Qualcomm Snapdragon 800, iar ecranul este de 5,2 inci cu rezoluţie full HD. Camera foto are 13 megapixeli şi este bună, dar nu pentru fotografii nocturne. Începe de la 1.900 de lei în magazinele online, iar o reducere până la 1.500 de lei l-ar face imbatabil de Black Friday.

REVIEW LG G2 - Marile speranţe ale LG s-au transformat în marile artificii

Samsung S4 Active

Costă cu un milion mai mult decât Galaxy S4, dar mie îmi place cum arată. Are o alură mai rezistentă, mai bărbătească. Snapdragon 600 este procesorul, iar ecranul are 5 inci şi este full HD. Are aceleaşi caracteristici ca şi Galaxy S4, dar carcasa spate mai dură şi prinsă în patru şuruburi. E un telefon interesant şi jucăuş, dar dur în acelaşi timp.

Costă 2.400 de lei. Dacă se duce la o reducere de 30%, luaţi-l în considerare.

Samsung Galaxy S4 Active: cum se prezintă cel mai rezistent smartphone Samsung şi ce îl face diferit de Galaxy S4

---

Vă aşteptăm întrebările şi pe Tech Adevărul. Daţi un Like la pagină, daţi un mesaj şi noi vă răspundem. 

Suntem şi pe Twitter şi răspundem pe acest profil - click aici pentru accesare.  Ne vom uita şi peste hashtag-ul #BFadevarul. 

---

Sony Xperia Z1

O evoluţie a lui Xperia Z, Xperia Z1 este un cameraphone, dar care din păcate dezamăgeşte pe această parte. De ce ar fi o alternativă? Arată foarte bine şi are o carcasă stilată din sticlă.

Ecranul de 5 inci are margini de dimensiuni reduse, iar camera foto este de 20,7 megapixeli. Procesorul este Snapdragon 800 la 2,2 Ghz şi memorie RAM de 2 GB.

Telefonul are 4G, un lucru pe care trebuie să-l luaţi în considerare de acum încolo, odată cu extinderea reţelelor. E scump, destul de scump. 3.000 de lei în momentul de faţă şi ar merita dacă s-ar duce la o reducere de 30% de Black Friday. E lansat curând, deci nu vor fi probabil stocuri enorme.

REVIEW Sony Xperia Z1 – un smartphone excelent, un cameraphone mediocru

sony xperia z1

Sony Xperia Z Ultra

Mare! Atât de mare! Are 6,4 inci de ecran şi puteţi să faceţi multe cu acest telefon. Nu e cel mai elegant, nu arătaţi cel mai bine cu el şi aduce cu o tabletă. Dar e subţire, iar ecranul e bun. Nu şi camera foto. Snapdragon 800 şi aici, deci performanţa este asigurată fără probleme. Şi el e tare scump. La 2.700 de lei, merită dacă ajunge la 2.000 de lei. Investiţi în el, un smartphone cu performanţe excelente sua într-o tabletă 3G. Alegerea e a voastră.

REVIEW Sony Xperia Z Ultra – un telefon cât o zi de post în care ai liber la distracţie

image

Samsung Galaxy Note 3

Poate cel mai bun telefon cu Android. E clar. Are performanţe bune, ecran mare şi un stylus care îndeplineşte funcţii de productivitate foarte bune. Are un design schimbat, cu o carcasă spate care aduce cu pielea, deşi este plastic. Are o memorie RAM de 3 GB şi un procesor Snapdragon 800. E fluid, performanţele sunt excelente, iar ecranul full HD are culori saturate în stilul Samsung, ceea ce este de apreciat.

Autonomia e decentă, dar pe alocuri dezamăgitoare. O funcţie suplimentară este S Pen. Un pix inteligent care ne permite să selectăm imagini de pe paginile pe care le vizităm, să ne luăm notiţe scrise şi alte activităţi "business".

E scump şi abia lansat. 3.200 de lei la liber. Dacă se duce la 2.500 de lei, luaţi-l în considerare. E cel mai bun Android al finalului de an 2013 şi merită dacă apreciaţi un telefon măricel.

REVIEW Samsung Galaxy Note 3 - poate cel mai bun telefon cu Android

Gigabyte Gsmart Guru G1

E o adiţie nouă. Momentan l-am văzut doar la evoMAG, dar nu mai este în stoc. Are un display de 5 inci, full HD şi 2 GB de RAM. Procesorul este un Mediatek quad-core şi ar putea fi un telefon tare interesant. Intră în categoria de preţ a lui Huawei Ascend P6 şi are caracteristici interesante.

Nu e pe stoc acum şi costă 1.600 de lei, dar mi-aş dori să aibă o mică reducere, măcar 400 de lei. L-ar face irezistibil.

image

Samsung Galaxy S4 Zoom

E telefon, e cameră? Nu am ştiut. Dar e ciudat şi costă 2.000 de lei. Are un ecran mai slab şi un procesor dual core, dar e un telefon care se descurcă. De asemenea, e o cameră foto interesantă cu cei 16 megapixeli şi zoom-ul 10X.

Dacă ajunge mai jos de 1.500 de lei, e interesant de luat în calcul. Asta dacă nu vă uitaţi la Nokia Lumia 1020 pe Windows Phone sau la telefoane mai performante.

REVIEW Samsung Galaxy S4 Zoom -telefonul cu cea mai bună cameră sau camera foto cu cel mai bun telefon? Cât de bun este ciudatul gadget Samsung?

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite