Bitdefender a lansat un serviciu care îi va proteja pe copii de persoanele care hărţuiesc pe internet. Când ajunge în România

0
0

Fenomenul hărţuirii online a devenit tot mai frecvent, anual un număr din ce în ce mai mare de copii căzând victime agresiunilor. Potrivit studiilor Bitdefender, opt din zece adolescenţi au fost hărţuiţi pe internet cel puţin o dată în ultimul an, jumătate au persoane necunoscute în lista de prieteni, iar unuia din douăzeci i s-au solicitat fotografii cu conţinut sexual.

Serviciul lansat în premieră mondială este disponibil pentru început pentru utilizatorii de limba engleză, este integrat în produsele Bitdefender BOX vândute în Statele Unite şi Canada şi va fi inclus în viitor, ca pachet opţional, şi în soluţiile Bitdefender Internet Security şi Bitdefender Total Security.

Procesul de cercetare şi dezvoltare a înglobat expertiza a zeci de angajaţi din domenii precum dezvoltare, testare, machine-learning, analiză comportamentală, management şi marketing de produs. 

Soluţia ce are la bază tehnologii de inteligenţă artificială este în plin proces de dezvoltare şi implică antrenarea algoritmilor în cele mai răspândite limbi vorbite pe glob, iar limba română se află în lista celor prioritare. 

Soluţia identifică agresorii sexuali prin depistarea atacurilor transmise în scris prin servicii de mesagerie online şi a solicitărilor sau schimburilor de fotografii cu conţinut nepotrivit. 

Mai mult, modulul îi semnalează părintelui atât conversaţii în care copilul este forţat să aibă un comportament nepotrivit, cât şi cereri de întâlnire în afara locuinţei sau de aflare a adresei de acasă, venite din partea unor străini. Orice încercare de a obţine numere de carduri, adrese, date personale sau parole va declanşa, de asemenea, o alertă către părinte.

Componenta anti-hărţuire este capabilă să detecteze comportamentul sau limbajul ostil - iniţiat de către copil sau îndreptat înspre el - menit să rănească emoţional o persoană, când agresiunea are loc în mod repetat şi creează un dezechilibru de putere între cele două părţi.

Serviciul monitorizează constant mesajele şi fotografiile trimise pe platforme precum WhatsApp, Facebook Messenger şi Instagram, dar şi pe alte aplicaţii populare. Părintele primeşte prin e-mail, zilnic, săptămânal sau lunar, un raport cu activitatea online a copilului, unde i se semnalează activităţile cu un grad crescut de risc şi potenţial periculoase.

bitdefender control parental

În comparaţie cu soluţiile de securitate existente pe piaţă, care includ, printre altele, instrumente care redau timpul petrecut pe dispozitive, localizează copilul şi previn accesul la siteuri sau aplicaţii cu conţinut nepotrivit vârstei sale, noul serviciu de control parental permite şi detectarea unor comportamente extrem de nocive, imposibil de depistat până acum. Specialiştii Bitdefender au demarat procesul de brevetare la nivel internaţional a componentelor-cheie din spatele acestei inovaţii.

bitdefender control parental

După prima lună de la lansare, unul din şase utilizatori de Bitdefender BOX din Statele Unite ale Americii şi Canada foloseşte soluţia de control parental care include noul modul anti-hărţuire, timp în care algoritmii au analizat mii de conversaţii cu potenţial de risc. Instrumentul urmăreşte să consolideze relaţia părinte-copil şi nu se vrea a fi un instrument de invadare a vieţii personale a minorului.

Astfel, părintele nu are acces la conţinutul conversaţiilor, iar alertele pe care le primeşte ar trebui să îi apropie şi să îi facă să discute despre subiectul respectiv.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite